Театрален фестивал „Талантино“ разкрива приказни светове пред децата на Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Благоевград е домакин на VI поредно издание на детски театрален фестивал „Талантино“.

Началото ще бъде поставено на 25 юни /понеделник/ в Младежки дом. Първото представление в тазгодишното издание е ,,Царицата на Чардаша“ от Имре Калман и ще бъде представена от Ученически театрален състав при СУ „Христо Ясенов“, град Етро Поле, в 16:00 часа.

Официалното откриване на „Талантино“ ще бъде от 19:00 часа, а веднага след това талантите от театрална школа „Ер малък“ към ДТ „Проф. Енчо Халачев“ – Благоевград, ще представят „Ревизор“ от Н.В. Гогол.

Третият спектакъл е на Арт асоциация „Водолей“, детска театрална школа „Водолей“, които ще играят „Копче за сън“ по Валери Петров. Те ще влязат в роля на 26 юни от 10:00 часа.

Вторият ден от фестивала продължава в 11:00 часа с „Бурята“ от Уилям Шекспир представена от Арт асоциация „Водолей“; детска театрална школа „Водолей“.

Денят ще продължи отново с тяхно представление -  „Найден“ по „Индже“ от Йордан Йовков.

В 14:30 часа те отново ще влязат в роля, но този път съвместно с театрално-танцов спектакъл. Те ще представят „Гара Калкута“ по Ханок Левин.

„Таласъмът Тропалан“ от Янко Митев излиза на сцената в 16:00 часа, представен от Театрална школа „Талантино“- Бургас.

Фестивалният ден ще бъде закрит в 18:30 часа с „Не падайте духом“ от Станислав Стратиев, играно от Театрална школа „Талантино“ - Бургас.

На 27 юни театърът започва в 10:0 часа с „Не се гаси туй, що не гасне“- драматизация по български автори, представена от Театрална школа към читалище „Св. Климент Охридски“ - град Симитли.

В 14:00 часа започва „Женско царство“ от Ст. Л. Костов - актьори без диплома град Правец.

Детско юношески театър „Мускетарите“ ЦПЛР - Перник ще представят „Не падай духом“ от Станислав Стратиев. Последното представление за деня ще бъде на Младежки театър „Приятели“ - Пазарджик, които ще играят „Хотел между тоя и ония свят“ от Ерик Емануел Шмит.

„Талантино“ продължава и на 28 и 29 юни, когато театралните почитатели ще могат да гледат „Снежанка и джуджетата“, „Колекционерът“ по романа на Джон Фаулз, „Очите на хората“, представен от Младежки театър „Драмеди“ - София. Публиката ще може да види и ,,Домът на Бернарда“- „Очите на Бога“ по Ф. Г. Лорка. 

Специално за зрителите ще бъде представен и уъркшоп с доц. Огнян Спиров - преподавател по актьорско майсторство в ЮЗУ „Неофит Рилски“- Благоевград.

В последния ден от фестивала театрална школа „Чарли“- Пловдив, ще излязат пред благоевградската публика, за да представят „Златоперко“ от Леда Милева.

„Не падай духом“ също излиза в последния ден от тазгодишният фестивал „Талантино“. „Герда“ по Андерсен ще се играе от Театрално студио „Смехурко“ от град Банкя.

Молиер с „Училище за жени“ също ще зарадва жителите и гостите на града. Програмата на шестото поредно издание на „Талантино“  завършва с „Объркани“ на театрална школа „Юлий“ - София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK