Таня Динева: Гордеем се, че Йордан Захариев е патрон на нашето училище, учим се от него!

Снимка: Infomreja.bg, Таня Динева

Днес, ПГ по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ – Кюстендил отбелязва патронния си празник. Учебното заведение чества 141 години от  рождението на Йордан Захариев.

„Гордеем се, че имаме такъв патрон и се учим от него. Искаме да бъде като него, със същите успехи, дори и по-големи“, каза за ИНФОМРЕЖА Таня Динева – директор на ПГ по икономика и мениджмънт.

Патронният празник бе съпътстван от множество прояви. Ученици и ръководство поднесоха цветя на барелефа на Йордан Захариев в школото, където зам. –директора по учебната дейност Новаков произнесе кратко слово.

В зала „Асклепий“ на Регионален исторически музей – Кюстендил бе представена лекция от кюстендилския историк Ангел Джонев, а учениците имаха възможността да се запознаят с книгата за Йордан Захариев в снимков материал.

В залата на Килийното училище ученици, учители и ръководство бяха поздравени по повод патронния празник на гимназията от старши експерт към РУО - Кюстендил по български език и литература Аделина Крушовска.

Възпитаниците на гимназията се проявиха като добри певци и актьори, имаше поздрав и от тяхна страна към гостите, които уважиха проявата.

Патронният празник бе свързан и с утрешния Национален празник на България.

В учебното заведение се проведе и спортен празник, в който основно взеха участие ученици от 11-те класове.

„Гордея се, че съм директор на такова училище. Трудни години настанаха за професионалното образование, но смятам, че като едно професионално училище се справяме и държим авторитет в нашия град. Искам да пожелая на учениците да учат всеотдайно, тъй като това ще им послужи в утрешния ден да могат да се реализират на пазара на труда. На учителите пожелавам да бъдат все така всеотдайни и упорити, да учат децата, за да вървят напред.“, каза директорът на ПГ по икономика и мениджмънт Таня Динева.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK