Таланти от Гоце Делчев завладяха „Кинематограф LIVE" с лентата "Спаси ме"

снимки: kinematograf.bg

Късометражният филм "Спаси ме" на група неврокопски млади таланти се нареди сред 100-те най-добри ленти в сайта „Кинематограф LIVE”, където се споделят най-качествените филми от цял свят и се отделя специално внимание на млади кинотворци да осъществят идеите си. "Спаси ме" на младите автори от Гоце Делчев само за ден постигна голям успех и бе качен на първата страница на най-добрия сайт за късометражно кино в България.

Лентата на Иван Менкачев – режисьор и сценарист, оператора и монтажист Слави Хаджиев /Студио Сафет - Гоце Делчев/ с участието на младите местни непрофесионални артисти Виктор Кападжиев и Красимира Манашфи е най гледаната и заваладяла неимоверно голяма аудитория от любители познавачи и критици.

За кратко късометражният филм "Спаси ме" за неврокопските аматьори доби популярност и сред младите хора в целия Гоцеделчевски регион.

"Никак не е малък приносът и на двамата организатори - Александър Пулев и Николай Кьосов, на композитора Недко Маджиров и на невероятната гримьорка Катина Диамандиева, благодарение на които нашият проект "Спаси ме" се появи на бял свят и стана една от най-харесваните и популярни късометражни ленти. Разбира се, ние не очаквахме такъв фурор и в най-смелите си мечти, но в крайна сметка се получи, защото се събрахме невероятен екип и вече имаме нови и по-смели идеи, с които сме готови да продължим", сподели операторът Слави Хаджиев от неврокопското "Сафет студио", което осигури необходимата техника за заснемането на лентата. 

Филмът показва недвусмислено до какви отчайващи състояния изпадат немалко хора заради пороци, нещастна любов и други житейски проблеми и как щастливата случайност дава нов и щастлив тласък в живота им.

Историята в „Спаси ме" разказва за един млад човек, взел нелекото решение да се самоубие. Позвъняването на вратата на апартамента му обаче секунди преди да дръпне спусъка, променя изцяло живота му.

"Спаси ме" е филм за живота, отношението към него и случайните неща. Той е сниман в Гоце Делчев. Артистите Виктор и Красимира не са завършили професионално актьорско майсторство. Оставяйки това настрана обаче, филмът според най- добрите познавачи и критици бе оценен като много добър", коментираха неговите автори.

 

снимки: kinematograf.bg
снимки: kinematograf.bg
снимки: kinematograf.bg
снимки: kinematograf.bg

КОМЕНТАРИ

до Дида23:29 - 13.03.2013
Гледайте тук http://vimeo.com/60575774
Dida23:27 - 13.03.2013
Къде да гледаме филма?
име10:31 - 13.03.2013
tova ako ne si go e pisala samata kacilka :D
име22:54 - 12.03.2013
Не познавам никоя от дамите, но в края на филма пише, че гримьор е Вили Кацилова! Може да е едно и също лице с две различни имена?!?! Бъдете коректни към положилия труд за това!

FACEBOOK