Тагарев: Все още има възможност Зеленски да посети България

Снимка: Infomreja.bg

Ако има покана, вероятно тя ще бъде от Министерския съвет

Не би трябвало да изтича информация, тъй като президентът Володимир Зеленски представлява интерес за противника. Това обяви военният министър Тодор Тагарев по повод разпространената информация за евентуална визита в България на украинския президент Володимир Зеленски, пише БНР.

Днес той наблюдава съвместно учение на полигона Ново село на военни формирования на Италия, многонационалната бойна група, подразделения на Българската армия и съюзнически формирования. 

Министър Тагарев каза, че въпреки изтеклата информация, все още има възможност той да посети България. Ако има покана, вероятно тя ще бъде от Министерския съвет.

"Все още се надяваме, че тази възможност да дойде в България ще се реализира в бъдеще време. Това би било едно изключително високо признание за ролята на България в подкрепата ѝ за Украйна", посочи военният министър. 

Тагарев не изключи при една евентуална визита на Зеленски той да постави допълнителни искания от България за предоставяне на въоръжение:

"...които ние ще разгледаме стриктно в съответствие със законите и процедурите". 

Исканата му оставка от БСП, военният министър коментира така:

"Само мога да кажа, че не съм притеснен по никакъв начин от това, че лидер на опозиционна партия, която е решила да се позиционира като опозиционна, включително по въпросите за помощта към Украйна, ми иска оставката. Не ме притеснява по никакъв начин и няма да смени моето поведение, а предполагам и поведението на кабинета".

Той коментира и обявените мотиви на БСП за исканата му оставка заради думите му за евентуално разположени допълнителни съюзнически кораби в Черно море и нарушаване конвенцията от Монтрьо. 

"И всичко, което ние обсъждаме и говорим, е в стриктно съответствие с този международен документ. Просто някой е решил да интерпретира думите ми по начин, който му изнася политически за пропагандни цели". 

Относно информациите за АЕЦ "Запорожие" и твърденията за саботаж министър Тагарев обяви, че информацията е притеснителна, но каза, че няма допълнителна информация по темата. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK