Тагарев подозира, че поставен взрив е свалил самолета на Пригожин

Снимка: БГНЕС

Има много опоненти на Кремъл, които падат от високи етажи, пият неподходящ чай, обяви той

Това, което знаем, следейки събитията, е начинът, по който действа КГБ. Това заяви пред bTV министърът на отбраната Тодор Тагарев относно смъртта на шефа на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин.

"Има много опоненти на Кремъл, които падат от високи етажи, пият неподходящ чай, биват убивани от бандити. Случаят с авиационна катастрофа не е уникален случай", изтъкна той.

Според него вероятно на борда на самолета на Пригожин е имало поставен взрив.

Тагарев посочи, че една част от "Вагнер" е влязла в армията, друга действа в Африка, а трета е в Беларус. Групировката била отслабена.

Министърът обаче е на мнение, че е малко вероятно това да повлияе на войната в Украйна.

"Малко вероятно е тази част в Беларус да се опита да направи нещо подобно на 24 юни (походът на "Вагнер" към Москва - б.р.)", отбеляза той.

По негови думи Пригожин не е нито демократ, нито има други виждания - той бил последовател на руската имперска политика.

Министърът заяви и че страната ни регулярно получава искания какво е потребно на силите на Украйна, като основен фокус са станали ПВО системите.

Той посочи, че Кремъл унищожава гражданска инфраструктура. Украйна се опитвала да даде по-добра картина за реалните проблеми, които създава войната и да покаже какво означават руските действия.

"Имахме посещение на украински специалисти, които се запознаха със състоянието на бронетранспортьорите, като казаха, че проявяват интерес. Това, което може да стане, е да бъдат ремонтирани и дооборудвани, но това ще го правят в Украйна. Те имат добри възможности", обясни министърът.

Той уточни, че новият транш военна помощ все още не е изпратен в пълния си обем.

Българската отбранителна индустрия произвеждала огромно количество боеприпаси, които са нужни на Украйна.

"Допускаме директна продажба. Изнасяме основно боеприпаси. Нашата индустрия е специализирала в производството на боеприпаси и малки леки въоръжения", отбеляза Тагарев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK