Тагарев на прицел от всички партии: Коментари за дрона в Тюленово

Снимка: Фейсбук

Парламентарната комисия по отбрана ще изслуша в 17.30 часа днес министъра

"Този военен министър е министър на Украйна, той не е министър на България. Нека да се забравяме това нещо."

Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов в парламента.

"Ние искаме оставката на Тагарев от седмици, така че в този конкретен случай БСП и "Има такъв народ" подкрепят искането на "Възраждане", допълни той.

Парламентарната комисия по отбрана ще изслуша в 17.30 часа днес министъра на отбраната.

За това настоява депутатът от ДПС Делян Пеевски преди днешното извънредно заседание на Народното събрание, предаде БГНЕС.

Депутатът от движението Делян Пеевски заяви, че Тагарев трябва да информира народните представители.

Гаджев подчерта, че до момента те не са запознати и нямат допълнителна информация какво се е случило, освен публично известната.

На заседанието на Комисията по отбрана, Тагарев следва да даде информация на депутатите какво точно се е случило, какви са причините и най-вече дали вече е обезвреден боеприпасът или боеприпасите. Гаджев отбеляза, че това е важно, темата е достатъчно чувствителна и не трябва да се позволява да се спекулира и да става прекалено политическа.

"Важно е да има яснота и да може обществото да е много по-спокойно", каза той.

Гаджев коментира, че това е поредната седмица, в която от БСП искат оставката не само на министъра на отбраната, но и на целия Министерски съвет още от самото създаване на кабинета "Денков – Габриел".

От своя страна депутатът от ПГ на "Продължаваме промяната – Демократична България" Ивайло Мирчев заяви, че ще се анализират грешки след изслушването. Той изрази мнение, че дронът най-вероятно е доплувал и призова да не се бърза с обвиненията.

"Хората, убеден съм, в Българската армия си вършат доста съвестно задълженията", посочи Мирчев.

Според депутата от ИТН Тошко Йорданов министърът на отбраната Тодор Тагарев е за оставка по ред причини. 

Йорданов се изказа във връзка с изявлението на Тагарев, в което той коментира случката с обезвредения край Тюленово дрон.

"Дронът най-вероятно е украински, защото ако беше руски, Тагарев щеше да е върху дрона, с дрона и т.н. Най-вероятно дронът е украински и затова го взривиха", заяви Йорданов.

Да не се спекулира с темата с дрона край Тюленово, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той критикува министър Тагарев, че не е бил подготвен по темата: 

"Малко ми напомня на "Вера Су" едно време и аз мисля, че министър Тагарев - ползва се с моето уважение, но когато излиза пред медии при такъв случай, трябва да излезе напълно подготвен - откъде, как, защо, защото това е чувствителна тема и не бива да се спекулира с нея, така, че нищо не пречи, когато се разбере, да излезе и да го разкаже".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK