Таекуондистът Теодор Георгиев отново стана „Спортист на Дупница“

Снимки: Община Дупница

Таекуондистът на "Гладиатор" Теодор Георгиев отново стана Спортист №1 на Дупница. Той получи своята награда на официална церемония в спортната зала на града пред около 500 зрители днес по обяд. Тежък грип пък спря от церемонията най-успешният треньор на България за 20-и век Димитър Пенев.

Легендарният и още по-култов футболен наставник трябваше да бъде сред официалните гости, но не успя и поднесе чрез проф.д-р Васил Жечев своите поздрави към всички спортисти и треньори. В ролята на водещ тази година пък влезе гласът на радио "Астра +" Константин Соколов.

Теодор Георгиев очаквано спечели приза, след като изпрати още една успешна година. Той спечели медали от турнирите с най-висок ранг в света от Австрия, Холандия и Хърватска. Стана бронзов медалист на Европейското първенство за студенти и Балкански шампион при мъжете. Георгиев бе избран и за най-добрия състезател по таекуондо за годината в България.

На второ място се нареди вицешампионката на България в държавното лично първенство, бронзова медалистка на двойки и бронзова медалистка в държавното отборно първенствоот клуб по бадминтон „Победа“ Магда Димитрова, а трети е сребърният медалист от Световното първенство за студенти в Беларус, републикански шампион за младежи и носител на Купа България, както и призьор от няколко турнира - Иван Илиев, състезател по силов трибой на "Марек 13".

Останалите в Топ 10 по азбучен ред са: Борислав Апостолов - волейбол; Бойчо Влахов - футбол; Веселин Георгиев - тенис на маса; Еньо Кръстовчев - футбол; Иван Иванов - тенис на маса; Николай Костадинов - ловна стрелба и Станислав Величков - волейбол. Наградите им връчи кметът на Общината инж.Методи Чимев.

Победител в класацията при младежите и девойките пък стана кикбоксьорът Доброслав Радев. 17-годишният състезател, който е републикански шампион и няма вече 3 години загуба в България стана световен вицешампион в Ирландия. Още след първата среща, Радев получи контузия на крака и участието му въобще в следващия мач бе под въпрос, но той не само, че спечели следващите си 4 срещи, но и стигна до финала. Негов подгласник стана таекуондистът Александър Джорджев. Състезателят на "Гладиатор" е републикански шампион на България, медалист от силните турнири в Словения, Австрия, Сърбия и Хърватска, втори на Европейското клубно първенство и европейски шампион за кадети, като на финала спечели титлата на Стария континент със счупена ръка.

Трети остана друг състезател на "гладиаторите" Митко Джорджев. Той е победител от силните турнири в Холандия и Австрия, 3-ти на турнир в Сърбия, републикански шампион на България, Балкански шампион и бронзов медалист от Европейското първенство в Русия.

Треньор на годината в индивидуалните спортове стана закономерно Христо Михалчев от Таекуондо клуб "Гладиатор", а футболният тандем Цветан Видински и Анжело Кючуков бяха избрани за победители в колективните спортове.

Младежките формации на футболния "Марек" и волейболния "Марек Юнион-Ивкони" пък взеха плакетите за отбори на годината. Юношите старша възраст на ФК "Марек", които в момента заемат второто място в своята група, спечелиха през лятото промоцията за Елитната група до 17 години. Волейболните таланти пък станаха шампиони на България този сезон.

Подготвени бяха и две индивидуални награди. Неостаряващият състезател по тенис на маса Любомир Янакиев, който тази година спечели всички видове състезания за ветерани бе отличен от кмета. Цялата зала пък стана на крака, за да привества талантливият волейболист Кирил Котев. Един от най-големите български таланти в този спорт бе принуден само дни, след като стана отново шампион и бе избран за най-полезен в България при младежите да прекрати своята кариера, заради сериозен здравословен проблем. 19-годишният волейболист едва сдържа сълзите си на микрофона, докато емоциите надделяха в част у публиката и сълзи се виждаха в очите на мнозина.

Със скандирания "Марек, Марек" и изправени на крака, публиката приветства ветераните от златното поколение на футболния клуб. Част от тях бяха в залата и получиха от председателя на обС-Дупница Ивайло Константинов своите плакети за "Почетен гражданин на Дупница".

Традиционно не бяха подминати и най-малките таланти на клубовете, които получиха грамоти от проф. д-р Васил Жечев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//