Съвременните герои: Завърнаха се пожарникарите, гасили денонощно стихията в Македония

Снимка: Infomreja.bg

Пожарникарите стъпиха на родна земя и получиха най-големия си подарък – дъжд

Страхотни благодарности от ръководството на държавата. Освен че бяхте първи, вие изпълнихте основната задача, която ви бе поставена – този огромен пожар да не застраши България. Поздравления за изключително добре изпълнената задача, с която спасихте села и къщи от изпепеляване. Горд съм с вас. Бъдете пример като достойни хора, бъдете добър пример, колеги!

С тези думи главен комисар Николай Николов се обърна към пожарникарите, завърнали се след седмица борба със стихията в съседна Македония. Огнеборците пристигнаха в Районната служба по пожарна безопасност в Благоевград, където бяха посрещнати още от кмета на Благоевград – Илко Стоянов, областният управител – Николай Шушков, директорът на ОДМВР – ком. Георги Кандев и шефа на Районната служба – ком. Георги Пармаков, който се бореше рамо до рамо с останалите пожарникари в Македонско.

Момчетата от Банско, Петрич, Благоевград, Смолян бяха приветствани с много благодарности от ръководителите на институциите и гордо бяха определени като герои, получили множество похвали и от съседите ни македонци.

Пожарникарите стъпиха на родна земя и получиха най-големия си подарък – дъжд, който липсваше от месеци в областта.

Готовност да се включат в гасенето на пожарите в Атина изразиха всички момчета, въпреки умората и денонощният труд на терен, от който се връщат.

Областният управител Николай Шушков заяви: За мен е чест от името на Областната администрация и от името на всички държавни органи и институции да ви поздравя с достойно изпълнената мисия! Най-важното е, че всички се прибирате живи и здрави в България, в домовете си!

Кметът на Благоевград Илко Стоянов поздрави пожарникарите с думите: Всички сме горди с вас! Благодаря ви, че се върнахте живи и здрави и нека заедно да продължаваме да се борим!

Старши комисар Георги Пармаков разказа пред ИНФОМРЕЖА за седмицата, прекарана в „ловенето“ на огъня и овладяването на стихията.

„Заминахме миналата сряда, първата група от 25 души. Заварихме доста сериозна ситуация. Пожарът се разпространяваше във всички посоки, на голяма площ, на голям периметър. Започнаха погасителни действия, които продължиха цяла вечер. Пожарът бе овладян в южна посока до село Чифлик. Следващият ден към обяд настъпиха най-критичните часове, когато огънят прехвърли пътят Делчево – Пехчево и създаде опасност за населените места в района. Огънят тръгна на изток към границата ни, но беше спрян и там.“

През седмицата са се включили в гасенето общо 51 души - двете групи са по 25 души от всички районни служби на област Благоевград и област Смолян, с три пожарни автомобили и ком. Пармаков.

Нови Стерник и Цръник са селата, спасени от пожарникарите.

„Момчетата проявиха твърдост и не се огънаха. Имаме желание и всеки е готов да тръгне по всяко време!“, каза Пармаков по повод гръцките пожари.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Usher15:55 - 15.08.2021
Здравейте, дами и господа, аз съм г -жа Ашър, аз съм маркетинг директор на 24hoursloancom. ние сме съвместна държавна компания по отношение на американските инвеститори. В момента предоставяме финансова подкрепа на тези, които се нуждаят от финансова помощ, за да финансират бизнеса си или да плащат сметките си. в тазгодишната програма даваме всички видове заеми на изключително достъпна цена от 2,1%. За повече информация и как да кандидатствате за заем, моля, свържете се с нас сега чрез имейл на нашата компания: [email protected] Моля, обърнете внимание, че нашето онлайн обслужване на клиенти може да отнеме до 24 часа, преди да отговорим на вашата поща. Благодаря, г -жо Ашър. Директор по маркетинг Имейл за контакт: 24hoursloancom@gmail. com
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK