Съветник от Гоце Делчев: Не на въвличането на България във война!

Снимка: Личен архив

Ето какво написа той в социалната мрежа:

С позиция за ненамеса на България във военните действия в Украйна излезе общинският съветник от гр. Гоце Делчев - Димитър Бояджиев. Ето какво написа той в социалната мрежа:

"Не на въвличането на България във война!

Вчера бях силно обезпокоен от вечерното интервю на новоназначения министър на отбраната. Той заяви, че старите ни МИГ изтребители трябва да бъдат заменени, точно сега, със стари Ф-16 от други членки на Алианса, тъй като Русия не е в състояние да ги обслужва..

Паралелно излиза новина, че Полша, с която първи сред европейците забранихме въздушното си пространство за руски полети, дарява на украинските военни всичките си МИГ-29 като ще получи за тях стари Ф-16... Не знам дали осъзнавате какво означава този акт, към който ни тикат, но той би означавал всичко друго, но не и защита на националния ни интерес.

Практически това означава въвличане на България във война и излагане живота на всички български граждани в опасност. От ден едно на случващото се в Украйна съм съпричастен към украинските граждани и особено към бесарабските българи там. Подкрепям изпращането на всяка хуманитарна помощ и приемането на колкото е нужно бежанци, които бих настанил и вкъщи.

Само че, ако някой от настоящото българско правителство реши да изпрати и една българска гилза за украинските военни и да застраши живота на децата ни, се командировам веднага пред Министерски съвет и ще бъда там, докато не развеят бялото знаме на оставката! Сигурен съм, че няма да съм единствен".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//