Съветниците в Сандански приеха програма за насърчаване на даровити деца

снимка: infomreja.bg, архив

Общинският съвет в Сандански прие програма за насърчаване на деца с изявени дарби. Програмата има за цел да подпомогне финансово даровити деца, класирани на челни места на национални олимпиади или състезания в областта на изкуството, науката и спорта.

Право на такава помощ имат всички деца на възраст до 18 години, редовни ученици на територията на общината, включени в програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2012 г., приета с решение на Министерски съвет.

Чрез програмата ще бъдат стимулирани изявените деца от община Сандански, ще бъдат насърчавани заложбите и потребностите им със съдействие на Общината за осигуряване на оптимални условия от учебните заведения, спортните клубове и културните институции за осмисляне на свободното време и развитието на талантите им.

За целта ще бъде създаден Дневник за записване на деца с изявени дарби в определените области. Със заповед на кмета на община Сандански Андон Тотев е създадена Общинска експертно-консултативна комисия, която ще разглежда подадените документи.

Кандидатстването по тази програма става чрез заявление по образец до кмета на община Сандански, което може да се изтегли от сайта на общината www.sandanskibg.org .

Правото на подпомагане се губи в случай, когато ученикът повтори или прекъсне учебната година /с изключение на случаите по болест/, когато ученикът има наложено наказание от педагогическия съвет или при констатирани случаи на противообществени прояви или при влязла в сила присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK