Съветниците в Гоце Делчев заседават извънредно по казуса с болницата

Снимка: Infomreja.bg, архив

В дневния ред – разглеждане работата на д-р Улевинов като управител на болницата и евентуален избор на нов управител

Димитър Балтаджиев – председател на Общински съвет – Гоце Делчев, свиква утре – 8-и април, от 14:00 часа извънредно заседание на съвета по искане на група общински съветници.

Дневният ред на заседанието е от една – единствена точка – разглеждане работата на управителя на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД – град Гоце Делчев, във връзка с неговото управление и вземане на решение за освобождаване на д-р Улевинов като управител на болницата и избиране на нов управител.

Припомняме, че от 14-те лекари, подали заявление за напускане, 11 от вчера вече не са на работа.

Останалите трима – завеждащите отделения – д-р Стоев, д-р Бъчваров и д-р Карамитев, продължават трудовите си правоотношения още два месеца, тъй като законният срок на техните предизвестия е 3 месеца.

 

КОМЕНТАРИ

гражданин20:39 - 08.04.2020
От всичко което се случи днес изводът е един. Лекарите на искат да се върнат и да работят за хората от града и района, а искат единствено на махнат др.Улевинов. Сега се разбра, че конците ги дърпа единствено Гераксиев защото е в схема с тях. Манипулациите им стигнаха много далече. Гнусно и отвратително поведение което показаха към кмета и общината. Др.Канелов понеже е некадърен лекар се занимава с неща които не са в неговия умствен капацитет. Този който е следствен е тръгнал да търси справедливост. Незаменими лекари каква друга простотия ще сътворите за да не излезе цялата истина заради която толкова силно се вкопчихте като удавници за сламка относно изгонването на др. Улевинов. Достатъчно много се изложихте, спрете се защото още повече падате в очите на хората. Оставете човека да работи и да промени неща в болницата, в която толкова години вие работихте и какво променихте за доброто на хората и болницата освен ден по ден да я ограбвате и сега да се стигни до това мизерно положение.
Олег17:45 - 08.04.2020
Гераксията е ментор на лекарите те заедно успяха да манипулират обществото , нека лекарите да дадат пример за авторитарно управление да кажат какъв им е проблема не да лъжат хората че болницата ще затвори , евала на тия които и в момента обслужват пациентите а тия с оставките се правят на политици
Александър16:48 - 08.04.2020
След днешната провалена среща у мен остана впечатлението,че Москов и БСП губят БИТКАТА с Гераксиев.Гераксиев е решил с цената на всичко да премахне Др Улевинов това означава ,че проблема не е управленски.Нещо повече те не искаха да се даде думата на Др Улевинов да запознае общинските съветници и цялото население за състоянието болницата и мерките с които той мисли приложи при своето управление. Др УЛЕВИНОВ Вие сте длъжен да излезете пред цялата общественост и да изложите проблемите които има нашата болница и защо се породи този конфликт. ТОП ПРЕСА е най авторитетната медия в цялата област,моля изложете всичките проблеми там та да се запознаем и ние. Аз мисля, че Вие го дължите това на цялата ГОЦЕДЕЛЧЕВСКА ОБЩЕСТВЕНОСТ .
ae514:34 - 08.04.2020
В тая болница само хора от селата лежат и се лекуват, аз не знам някой от градъ да е пациент, те имат пари е се лекуват в софия, тогава защо граждане трябва да решават бъдещето на болница. Време е да се променят нещата, само в тая болница още си е на ниво на обслужване от 1989 година
Той03:15 - 08.04.2020
Всички вие незаменими лекари които се молите на хората да ви подкрепят не им кажете по колко пари си прибирате на ден в джоба. Нека да кажат гинеколозите на ден по колко пари си слагат на ден от болничните които издават, от други процедури. Първанов да кажи на всяка дадена упойка за аборт по колко пари евземал с лекарства и консумативи на болницата, акушерката Надежда Костова защо не кажи, че взема незаконно по една заплата отгоре всеки месец, питайте хирурзите кога правят превръзките и влиянията и по колко пари си слагат на ден в джоба. И още много неща които правят и ограбват болницата. Това мили лекари го кажете на близките и хората от които искате подкрепа. Ето затова си тръгнахте вие защото някой се намери да ви спре да крадете повече от болницата както беше по времето на Радойкова. Вие затова сега си станахте много близки щото си крадяхте заедно. Да не говорим за далаверите ви с лекарства и Балтаджиевите аптеки чудеса. Товае и още много има да се знае за тези които толкова оплаквате.
Олеговинов22:18 - 07.04.2020
Колега Олевинов, не мога да разбера доктор ли си, писател ли си. Много пишеш по различни никове.
кака21:50 - 07.04.2020
Вие лекари които толкова години помагате на хората защо толкова много се озлобихте срещу всички и всичко което не със вас нали сте с хуманна професия за хората, защо сега си показвате истинските лица за какво ви е борбата на живот и смърт за ПАРИ нали така спряха ви кранчетата и ревнахте като малки деца. Тръгнете си с достойнство за да продължат да ви уважават хората както до сега не отблъсквайте всички които са ви уважавали. Спрете със спекулациите и лъжите по адрес на кмета и управителя на болницата не е достойно. Повечето от вас те ползвали неговите услуги и ви е помагал,а сега плюете.
ЧЕЧ21:38 - 07.04.2020
Чета че тези цветарки наело с грозната говорителка Вакареева утре ще са пред общината,ами тази болница не е само за Г.Делчев а за цялата околия а тези който напуснаха не пропускаха хората от селата без да им вземат пари някой кмет да ги е защитил или някой друг освен кръга около тях няма кой друг.Ние от селата сме за промяна сме за екипа и програмата на д-р Улевинов
кака20:30 - 07.04.2020
Браво мислещи и умни хора,които виждате истината. Трябва да показваме непрекъснато на кмета че е на прав път и не бива на им отстъпва на лекарите на които не им се работи.Много сме зад кмета и общината в това трудно време. Др. Улевинов е достоен управител,който отдавна не е имала нашата болница.ДОКТОРЕ НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ ЗА НИЩО НА СВЕТА! Те това искат от вас да ви извадят извън релси и сам да се откажете не го правете.
12319:49 - 07.04.2020
На кмета Москов май това ще му бъде най-трудният мандат досега!Много се надявам да не се поддаде на машинациите и манипулациите на ДОКТОРИТЕ,начело с д-р Парванов.Д-р Улевинов бе поканен да оправи болницата,но не му дават възможност.Гордея се с вас д-р Улевинов!Само така,смело напред!Не позволявайте да ви извиват ръцете!УСПЕХ!
Някой18:44 - 07.04.2020
Първанов е човека който подведе тази група лекари ,като им е обещал че има и връзки и подкрепа да премахни управителя много бързо и лесно. Той е най-големият виновник за случилото се в болницата. Една голяма част от тях го разбраха но беше много късно и вече нямаше връщане назад.
Някой18:34 - 07.04.2020
Това не са лекари това са хора които се впрегнаха да говорят лъжи и да манипулират хората извиват ръцете на общината за да покажат, че някой спокойно може да ги манипулира както си пожелае. Преди време същите тези лекари направиха по същият начин изгонването на д-р Радойкова и тръбяха колко е некадърна и крадлива, сега ревът за нея и много се обичат защото искат да дойде старото време хем да не ходят на работа, хем да си първият джобове за сметка на болницата. Това е цялата истина за тези велики лекари. Затова д-р Улевинов не е удобен нежелан и им пречи за да продължат по стария начин. За това и кмета и общината не им са удобни защото и те разбраха за какво се борят всъщност. Браво на общината, че този път застанаха на твърда позиция за истината. Много хора сме зад вас не се предавайте. БРАВО!
Федя17:18 - 07.04.2020
през 2006 г.пак под ръководството на дон жуана на болницата Първанов с същите мотиви изгониха д-р Фидошев сега същото 1 към 1 да ама не утре сесия няма да има.Ето днес болницата рсботи с пациенти какво толкова е станало но каде сте вчерашните цветарки и дмес на истинските професионалисти да подарите цветя за прсзника им
Maria16:51 - 07.04.2020
Sega vsichki kazvat che bolnicata obslujva raion 70 000 ,tova sa gluposti tochno Zaradi tiq lekari povecheto hora se lekuvat v golemite gradove , za 2019 - 6000 patienta sram I rezil za lekarite I radoikova koqto si hapvashe dokato bolnicata zatavashe .
Олег16:46 - 07.04.2020
Лекарите успяха добре да манипулират обществото дано не успеят да манипулират общината , вместо да се гордеят че такъв кадър като Улевинов се съгласи да поеме нашият потъващ кораб те успяха да го направят черен за хората без хората да го познават ,спря им схемите и те ревнаха ,хора не се лъжете а мислете . Не може 10 човека да клатят цялата болница и цялат общината , болницата няма да спре да работи а лекарите показаха колко държат на пациентите си !
ПОКАЖИ ОЩЕ -5 КОМЕНТАРА
Код за сигурност, въведете кода 9kd