Съветниците в Гоце Делчев заседават извънредно по казуса с болницата

Снимка: Infomreja.bg, архив

В дневния ред – разглеждане работата на д-р Улевинов като управител на болницата и евентуален избор на нов управител

Димитър Балтаджиев – председател на Общински съвет – Гоце Делчев, свиква утре – 8-и април, от 14:00 часа извънредно заседание на съвета по искане на група общински съветници.

Дневният ред на заседанието е от една – единствена точка – разглеждане работата на управителя на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД – град Гоце Делчев, във връзка с неговото управление и вземане на решение за освобождаване на д-р Улевинов като управител на болницата и избиране на нов управител.

Припомняме, че от 14-те лекари, подали заявление за напускане, 11 от вчера вече не са на работа.

Останалите трима – завеждащите отделения – д-р Стоев, д-р Бъчваров и д-р Карамитев, продължават трудовите си правоотношения още два месеца, тъй като законният срок на техните предизвестия е 3 месеца.

 

КОМЕНТАРИ

гражданин20:39 - 08.04.2020
От всичко което се случи днес изводът е един. Лекарите на искат да се върнат и да работят за хората от града и района, а искат единствено на махнат др.Улевинов. Сега се разбра, че конците ги дърпа единствено Гераксиев защото е в схема с тях. Манипулациите им стигнаха много далече. Гнусно и отвратително поведение което показаха към кмета и общината. Др.Канелов понеже е некадърен лекар се занимава с неща които не са в неговия умствен капацитет. Този който е следствен е тръгнал да търси справедливост. Незаменими лекари каква друга простотия ще сътворите за да не излезе цялата истина заради която толкова силно се вкопчихте като удавници за сламка относно изгонването на др. Улевинов. Достатъчно много се изложихте, спрете се защото още повече падате в очите на хората. Оставете човека да работи и да промени неща в болницата, в която толкова години вие работихте и какво променихте за доброто на хората и болницата освен ден по ден да я ограбвате и сега да се стигни до това мизерно положение.
Олег17:45 - 08.04.2020
Гераксията е ментор на лекарите те заедно успяха да манипулират обществото , нека лекарите да дадат пример за авторитарно управление да кажат какъв им е проблема не да лъжат хората че болницата ще затвори , евала на тия които и в момента обслужват пациентите а тия с оставките се правят на политици
Александър16:48 - 08.04.2020
След днешната провалена среща у мен остана впечатлението,че Москов и БСП губят БИТКАТА с Гераксиев.Гераксиев е решил с цената на всичко да премахне Др Улевинов това означава ,че проблема не е управленски.Нещо повече те не искаха да се даде думата на Др Улевинов да запознае общинските съветници и цялото население за състоянието болницата и мерките с които той мисли приложи при своето управление. Др УЛЕВИНОВ Вие сте длъжен да излезете пред цялата общественост и да изложите проблемите които има нашата болница и защо се породи този конфликт. ТОП ПРЕСА е най авторитетната медия в цялата област,моля изложете всичките проблеми там та да се запознаем и ние. Аз мисля, че Вие го дължите това на цялата ГОЦЕДЕЛЧЕВСКА ОБЩЕСТВЕНОСТ .
ae514:34 - 08.04.2020
В тая болница само хора от селата лежат и се лекуват, аз не знам някой от градъ да е пациент, те имат пари е се лекуват в софия, тогава защо граждане трябва да решават бъдещето на болница. Време е да се променят нещата, само в тая болница още си е на ниво на обслужване от 1989 година

FACEBOOK