Съветниците утвърдиха бюджет от 60 млн. лв. за община Благоевград

снимки: infomreja.bg

С 32 гласа „за” и двама „против” общинските съветници в Благоевград приеха рекордния за общината бюджет в размер на 54 991 225 лева. За сравнение през 2011 година бюджетът на общината е 39 милиона лева.

Кметът д- р Атанас Камбитов уточни, че от външно финансиране - Министерски съвет и Министерство на финансите, са заложени още 5 милиона лева.

Общото мнение сред съветниците бе, че това е един „премерен”, „смел” и „балансиран” бюджет. Местните парламентаристи дебатираха рамката на бюджета близо два часа, но постигнаха консенсус, като отчетоха факта, че той е двоен и рекорден за общината спрямо предходните години.

По всяко от перата на бюджета финансирането е увеличено. Кметът д-р Атанас Камбитов бе категоричен, че ще бъдат изпълнени всички заложени в бюджета проекти.

„От 2013 година бюджетът на община Благоевград се увеличава. За изминалата 2014 година, той е изпълнен на 100 %”, каза д-р Атанас Камбитов. Той уточни, че въпреки увеличението на бюджета, таксите в няма да бъдат вдигани.

„Увеличаваме с 10 % храноден на едно дете в детските ясли, увеличаваме заплатите, ще бъде изградена нова детска градина в сградата на Първо училища, в социалната сфера заплатите се увеличават с 20 %,  отделили сме финансиране за транспорт до учебните заведения, заложили сме изграждането на нови 14 детски площадки, като досега сме изградили над 40 такива”, обясни кметът част от заложените в бюджета проекти за изпълнение.

Градоначалникът отговори на всички поставени от общинските съветници въпроси, след което те пристъпиха към гласуване. Бюджетът бе приет, като единствените гласували против него бяха общинските съветници Асен Балабанов и Владимир Елезов.

Общинските съветници гласуваха 34 точки, сред които изменение на общата численост и структурата на общинска администрация, преименуване на три улици в Благоевград, изменение и допълнение на Наредба за опазване на общинската собственост и обществен ред на територията на общината.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK