Съветници в Гърмен искат извинение от кмета Башев, нарекъл ги животни

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Съветниците от ГЕРБ в Гърмен излязоха с декларация срещу безнравственото според тях поведение на кмета Ахмед Башев.

В документа парламентаристите от управляващата партия посочват конкретни примери за арогантно и цинично отношение на кмета, за което настояват той да им се извини публично.

На заседанието на Комисията по хуманитарни и социални дейности, проведено на 10 февруари, съветникът от ГЕРБ Верхад Ислямов подал ръка за поздрав към Ахмед Башев, който заявил, че отговорил, че няма да „омърсява ръцете си с поздрав от този човек”.

Случката станала пред очите на председателя на Общинския съвет Мурат Адем и съветника Ружди Мазъл.

„Това човешко отношение явно е подразнило кмета, защото в този момент той засипва  Верхад Ислямов с отвратителни и долни епитети, каквито е недопустимо да присъстват в речника на човек на неговия пост“, недоволстват в декларацията съветниците от ГЕРБ, които цитират думите на Башев: „Какви хора бе, вие от ГЕРБ не сте хора, вие сте животни. Ти си животно и никога не бих подал ръка на такива като вас, които говорите глупости по медиите. Вие не сте хора, а глупаци. Ако бяхте умни, щяхте да станете кметове или съветници от ДПС, а не от тази тъпа партия ГЕРБ.“

Според съветниците гневът на Ахмед Башев е бил породен от дадената от тях дни по-рано пресконференция, на която те изразиха критичната си оценка по отношение на последните решения на Общинския съвет в Гърмен, които не са в интерес на общината и нейните граждани.

„Настояваме кметът Ахмед Башев да ни се извини публично пред членовете на Общинския съвет и пред жителите на община Гърмен за тези недопустими лични квалификации, уронващи както личното ни достойнство, така и авторитета на партията, която представляваме“, категорични са в протестната си декларация парламентаристите от ГЕРБ – Гърмен - Стоян Стругов, Асим Адемов, Верхад Ислямов и Ибрахим Джуркин.

 

КОМЕНТАРИ

оле13:51 - 24.02.2012
Башев превърна община Гърмен в гето.
777713:37 - 24.02.2012
не съм виждала по-грозна мутра досега от тази на апашко
мехмед15:21 - 18.02.2012
стадото животни са депесарите и бесепарите общински съветници дето като животни гласуват всяка приумица не деспота Башев! Въпреки че той приеба дебреннците за зам кметското място и не тури пионките си дето му изнесоха изборите! Хак им е! Нека продължават да му лижат гъза!
Димитър02:24 - 17.02.2012
Антония, моля не обиждайте животните, като ги сравнявате с Башев! Те с нищо не са виновни!

FACEBOOK