Съветници от ГЕРБ-Петрич: Бюджетът на Общината не е е в полза на хората

снимка: ГЕРБ - Благоевград

"Общинският съвет в Петрич прие бюджета на Общината за 2012 г. с много крехко мнозинство, без нашата подкрепа, защото според нас той не е в полза на гражданите". Това заявиха в позиция до медиите съветниците от ГЕРБ в петричкия парламент.

„Ние активно участвахме в обсъжданията му, направихме конкретни предложения, което показва, че сме против не по популистки причини, а защото сме отговорна политическа сила. Част от предложенията ни бяха приети, но като цяло се гласува бюджет, който има сбъркана философия. Той по нищо не се различава от миналогодишните. Тук не става дума само за числа, а за това, че и този бюджет няма приоритети, няма инвестиционна насоченост. Петрич продължава да има бюджет на дребни, незначителни ремонти и кърпежи”, смятат парламентаристите от ГЕРБ.

Според тях това е бюджет, който не отчита и не е съобразен с нуждите на жителите на общината. Общественото му обсъждане е формално и се прави почти служебно. Няма участие на бизнеса, на неправителствени и обществени организации, защото "така е по-удобно", смятат те.

„Вярно е, че отчитайки  икономическата криза, като стойност бюджетът на общината е малък, но е вярно и това, че Петричка община отново има най-лошият бюджет в цялата област на глава от населението. Това е така и по отношение на държавната субсидия, и на собствените приходи, което пък е показателно за икономическото състояние на общината. Приетият бюджет  гарантира едно – запазване на досегашния хаотичен  модел на управление на общината  и драстично изоставане на икономическото ни развитие. Гласувахме против, защото искахме Петрич да има амбициозен бюджет, който да работа за хората, за социално-икономическия просперитет, а не бюджет, който не предполага развитие и не ни приляга”, заявяват още съветниците от управляващата партия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK