Съветници, бизнесмени и граждани протестираха срещу кмета Камбитов. Общината с позиция: Работим законосъобразно!

Снимка: Infomreja.bg

30-ина души се събраха рано тази сутрин пред зала "22 септември" в Благоевград на протест срещу кмета Атанас Камбитов. 

Сред тях бяха общински съветници, бизнесмени и група граждани, които изразиха недоволството си от водената от общинското ръководство политика. 

Разпънати бяха и плакати "Благоевград за достоен живот", "Не сме овце, хора сме", „Атанас Камбитов = Ценко Чоков” и „Камбитов на прокурор”.

Протеста бе подкрепен и от народния представител от ДСБ ген. Атанас Атанасов, според когото институциите трябва да извършат проверки по сигналите срещу администрацията.

Общинският лидер на ДСБ и местен парламентарист Калоян Ханджийски пък заяви, че в Благоевград работи моделът "Кой". Той отправи критики и към санирането, в което Благоевград продължава да държи лидерски позиции в страната, като посочи, че сумите по договорите са значително завишени от реалните.

"Изпратили сме сигнал до президента, премиера, главния прокурор, омбудсмана и комисаря по правосъдие в Европейската комисия. Наложителна е проверка на това мащабно строителство", допълни Ханджийски. Той възрази и срещу застрояването на градинки и зелени площи в града.

Оплака се и от липсата на отговор от общинската администрация на питанията му за заплатите на кмета, общинските съветници и председателя на местния парламент.

Протестиращите разпространиха и декларация, която са подписали над 2 000 души от Благоевград.

Малко след протеста от Общината излязоха с позиция, в която се казва:

Категорично възразяваме срещу опитите на шепа местни партийни функционери и клакьори да си присвояват правото да говорят от името на гражданите на Благоевград, разпространявайки декларации, съдържащи неверни твърдения, граничещи с откровени клевети, уронващи авторитета на Благоевград.

Твърдо заявяваме, че Община Благоевград работи законосъобразно, единствено и само в интерес на гражданите, и стриктно изпълнява решенията на българския съд.

Провежданите процедури са законосъобразни и прозрачни, открити, осигуряващи конкурентна среда за бизнеса, преминали през предварителен контрол и потвърдени от българския съд.

Пожелаваме на всички благоевградчани весели празници!".

 

Снимка: Infomreja.bg
Калоян Ханджийски, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Ясно точно и категорично14:35 - 23.12.2016
Категорично възразяваме срещу опитите на шепа местни партийни функционери и клакьори да си присвояват правото да говорят от името на гражданите на Благоевград, разпространявайки декларации, съдържащи неверни твърдения, граничещи с откровени клевети, уронващи авторитета на Благоевград. Твърдо заявяваме, че Община Благоевград работи законосъобразно, единствено и само в интерес на гражданите, и стриктно изпълнява решенията на българския съд. Провежданите процедури са законосъобразни и прозрачни, открити, осигуряващи конкурентна среда за бизнеса, преминали през предварителен контрол и потвърдени от българския съд. Пожелаваме на всички благоевградчани весели празници!".
аз съм благоевградчанин14:32 - 23.12.2016
И къде им са на тези мижатурки 2 -то хиляди души , 5 тъпи парчета на квадрат начело със снажният и истъкан от злоба и мръсотия адвокат - чисто ро гърменски
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK