Съучастник в побой над мъж в Дупница остава в ареста

Снимка: Infomreja.bg, архив

Подбудителят е привлечен към наказателна отговорност, третият съучастник се издирва

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева, определи мярка за неотклонение "Задържане под стража” по отношение на 23- годишния Алекс К.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 13.02.2020 г. в гр. Дупница, в съучастие като съизвършител с неустановено до момента лице и Г. Т. – като подбудител, умишлено, чрез нанасяне на удари с метален предмет в областта на главата, е причинил средна телесна повреда на Х. К. от гр. Дупница – фрактура на черепа, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота.

При разпознаване, пострадалият е посочил без колебание обвиняемия Алекс К., като едно от двете лица, нанесли му ударите на 13.02.2020 г. вечерта пред входа на блока, в който живее.

Свидетелка на инцидента се е развикала и нападателите избягали с тъмен автомобил.

На пострадалия е извършена медицинска интервенция в областта на главата, като към момента той не е напълно възстановен и все още не е ясно какви последствия ще има за живота и здравето му, се посочва в искането на прокурор Даниела Методиева.

23- годишният Алекс К. е неосъждан, с настоящ адрес в с. Негован, Столична община.

Видно от събраните доказателства по делото, а именно множеството гласни доказателства, може да се направи обоснован извод, че извършител на деянието е обвиняемият А. К., пише в мотивите на съда.

Касае се за едно тежко по смисъла на закона престъпление. Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Алекс К. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, за поръчков побой, може да се обжалва и протестира, в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK