Състезателите по вдигане на тежести от Азербайджан напуснаха Европейското първенство в Армения

Арменският премиер Никол Пашинян Снимка: БНР

Това се случи, след като бе подпалено знамето на страната им

Азербайджан днес се оттегли от участие на Европейското първенство по вдигане на тежести в столицата на Армения, ден след като мъж нахлу на сцената по време на церемонията по откриването вчера, грабна знамето на Азербайджан и го подпали, съобщи Асошиейтед прес.

Министерството на младежта и спорта на Азербайджан заяви, че инцидентът в Ереван показва, че "когато в Армения цари такава атмосфера на омраза, не е гарантирана сигурност, нормалното участие на азербайджанските спортисти в състезания е невъзможно поради психологически натиск".

Министерството заяви, че спортистите и придружаващите ги лица са напуснали Армения.

Арменски официални лица заявиха, че мъжът, който грабна и запали знамето, е бил служител на арменската обществена телевизия, който е бил поканен на церемонията по откриването. След инцидента той е бил отведен в полицейски участък, но е бил освободен, без да му бъдат повдигнати обвинения.

Враждебността между Армения и Азербайджан се засили през последните месеци с блокирането на единствения път, водещ от Армения към етнически арменския регион Нагорни Карабах в Азербайджан, припомня АП. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//