Състезатели от СК "Пауталия спорт 2005" – Кюстендил, с медали от Държавно състезание

Снимка: СК "Пауталия спорт 2005" – Кюстендил

Кюстендилският отбор се класира на второ място след СКИ „Витоша“ - София

От 10-11/07.2020г. федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“ организира държавното състезание по стрелба с лък за хора със зрителни увреждания. То се проведе в гр. София, в две категории: „Б1” и „Б2”. Отборът на Кюстендил се класира на второ място след СКИ „Витоша” – София.

В категория „Б1” стрелят хората с нулево зрение и маски, а в „Б2“ слабо виждащи без маски.

СКХЗУ „Пауталия спорт 2005” – Кюстендил, участва с 3-ма състезатели в категория „Б1“ - Росица Иванова, Борислав Лазаров и Стефанка Янкова , в кат „Б2” с Кънка Витова, Пламен Петров и Василка Николова.

„Спотър” на отбора беше Венцислав Великов, който е и треньор, а помощник Патрик Великов. В кат. „Б2” участваха 20 състезатели на федерацията, а в кат „Б“- 17 състезатели.

В категория „Б2“, бронза спечели Кънка Витова от СК „Пауталия спорт 2005”, среброто Теодор Стоянов от СКИ „Витоша“ – София, а първото място Тодор Георгиев от СК „Бялата лястовица“ от Габрово.

В кат „Б1” сребърния медал завоюва Борислав Лазаров, а бронзовият Стефанка Янкова - и двамата от СК „Пауталия спорт 2005” - Кюстендил. Шампион стана председателя на федерацията Иван Янев от СКИ „Витоша“ - София.

„Безкрайно съм доволна от представянето на всички наши състезатели и от треньора ни г-н Великов, без който не бихме могли да се справим“, сподели председателят на клуба  Кънка Витова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK