„Съседки“ обраха 80-годишна баба в Перник

Снимка: Infomreja.bg

Откраднаха 4 200 лв. и дебитна карта

Вчера в Първо РУ е получен сигнал за кражба на парична сума от апартамент в гр. Перник. Пристигналите на адреса полицейски служители изяснили, че 80-годишна перничанка пуснала в жилището си две непознати жени, който се представили за новонастанили се съседки от по-долен етаж на жилището в което живее възрастната, съобщават от полицията.

Жените помолили да се опознаят като съседи и след като започнал разговор между трите, едната поискали чаша вода. Докато доверчивата пенсионерка обслужвала „гостенката“, най-вероятно другата успяла да намери и открадне 4 200 лева и дебитна карта.

След като си тръгнали, домакинята се усетила и установила кражбата. Извършен е оглед на местопроизшествието и са предприети действия за установяване на извършителките. Започнато е досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава под надзора на прокуратурата.

От полицията апелират към гражданите, да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не ги допускат в жилищата си. Това най-вече се отнася за възрастните, които са по-доверчиви и стават лесно жертви на кражби и измами. По-младите да предупредят възрастните си родители, баби и дядовци, да бъда особено внимателни с непознати. При всякакво съмнение за нещо нередно, да подават сигнали на тел. 112.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK