Със 720 ученици откриха учебната година в НПГ в Гоце Делчев

Снимки: НПГ

Красив и много празничен бе днешният ден и за НПГ „Димиър Талев“ в град Гоце Делчев.

Най-предпочитаното школо от ученици и родители днес стартира новата 2018/ 2019 учебна година със 720 ученици като от тях само новозаписалите се осмокласници са 130 - 5 паралелки.  

Усмихнатите и приветливи учители посрещнаха за поредна година своите ученици, а осмокласниците, които за първи път прекрачиха прага на НПГ, се запознаха с класните си ръководители, които направиха всичко възможно да предразположат най-притеснителните и още от първия учебен ден да спечелят доверието им.  

С откриването на новата учебна година в НПГ „Димитър Талев“ отвори врати и нов супер моделен физкултурен салон, който е гордост за целия учителски колектив.

Трима са и новоназначените учители в НПГ от тази година, които ще преподават на голямата армия от ученици.  

„Скъпи осмокласници, днес е специален ден за вас.

Ще чуете много приветствия, напътствия, пожелания. Много малко от тях или нито едно ще запомните, дори няма да ви харесат особено…

Аз обаче искам да ви припомня един цитат от големия български писател и патрон на нашата гимназия Димитър Талев. Той казва: „Винаги ще има още една възможност, още едно приятелство, още една любов, още една нова сила.“

Това за вас ще бъде НПГ, скъпи ученици. Ние ще бъдем за вас възможност, приятелство, любов и сила! Днес даваме на всеки от вас една стълба - стълбата към успеха. Тя има 5 стръмни стъпала, които вие ще изкачвате – по едно всяка година. А ние ще ви подкрепяме и ще държим стълбата изправена и стабилна, ще държим и ръката ви – за да не паднете докато я изкачвате.

Добре дошли във вашия нов дом НПГ „Димитър Талев“!

Успешна и вдъхновяваща нова учебна година за всички нас, пожела на ученици и учители директорът Мария Георгиева в първия учебен ден от новата учебна година.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK