Съоръжението за напояване на язовир „Стойковци“ ще е достъпно за жителите в Благоевградска област

Снимка: Infomreja.bg, архив

Жителите на селата около язовир „Стойковци“ ще продължат да използват вода от съоръжението за напояване, а рибарите ще имат достъп за любителски риболов. Това стана ясно по време на среща на представители на „Напоителни системи“ ЕАД и кметове на благоевградските села Логодаж, Селище, Зелен дол, Българчево, Бучино и Покровник.

Напояването на земеделските земи е от компетентността единствено на „Напоителни системи“ ЕАД, заяви Атанас Мулетаров, директор на дирекция „Собственост и наеми“ в дружеството.

Той увери присъстващите, че правилното функциониране на водоемите е приоритет в неговата дейност и нито един наемател няма отношение към нея.

По време на срещата заинтересованите страни бяха запознати с разписаните по договора начини за отдаване под наем на язовира. Съгласно него наемателят няма право да работи с изпускател и  преливник.                     

Язовир „Стойковци“ е предоставен под наем за извършване на рибностопанска дейност за срок от 10 години. Контролът върху фирмата, стопанисваща имота, се извършва от клон „Струма – Места” - Дупница, както и от ИАРА.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK