Съкратиха междучасията в математическата гимназия заради жегите

снимки: infomreja.bg

От 10 на 5 минути съкратиха междучасията в Природоматематическата гимназия в Благоевград заради жегите. Мярката е предприета по решение на директора Татяна Ядкова след измерена в класните стаи температура от близо 40 градуса. По тази причина гимназистите от следобедната смяна не са се възползвали и от голямото междучасие.

От днес здравни инспектори измерват температурите в класните стаи по разпореждане на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Огнян Чилев. 

Ако бъдат отчетени стойности над 35 градуса, от инспекцията ще изпратят предложение до просветното министерство за промяна на учебния график.

През последните необичайно горещи два дни лекарите от Центъра са спешна медицинска помощ са се отзовали на 280 повиквания. Сред тях има деветима колабирали и по седем случая на инфаркт и инсулт. За същия период е приет и 23-годишен младеж, получил топлинен удар след работа на открито.

В следобедните часове днес центърът на Благоевград опустя, а малкото минувачи бяха въоръжени със сладоледи и бутилки минерална вода. Прохладните места около фонтаните пред сградата на кметството също не бяха днес сред предпочитаните места за отдих.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK