Съдът задържа банковата служителка за присвояване на 445 200 лева

Снимка: Infomreja.bg

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Б.М.

Тя е обвинена за това, че през периода 28.11.2018 г. – 01.02.2019 г. в Нова Загора, при условията на продължавано престъпление, използвала без съгласието на титуляра платежни инструменти –дебитни карти с титуляри двама мъже от гр. Нова Загора – като в горепосочения период е извършила общо 105 успешни операции „теглене“ от банкомати в града, като по този начин е получила общата сума от 45 200 лева – престъпление по чл.249, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Тя е обвинена и за това, че през периода от м. юни 2016 г. до 05.02.2019 г. в гр.Нова Загора, като длъжностно лице, на което е било възложено срещу заплата постоянно да извършва работа, свързана с пазене и управление на чуждо имущество в юридическо лице, изпълнявала длъжността – банков служител, в условията на продължавано престъпление присвоила пари, собственост на банката – сумата от 400 000 лева, като длъжностното присвояване е в особено големи размери и случаят е особено тежък – престъпление по чл.203, ал.1, вр. чл.201, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Б.М. е извършила престъпленията, в които е обвинена. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемата може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемата.

Определението на Окръжен съд – Сливен, може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK