Съдът в Гоце Делчев не призна 3 месеца трудов стаж от ученическа бригада на кандидат-пенсионер от Сатовча

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районният съд в Гоце Делчев отказа да приеме 3 месеца трудов стаж на кандидат-пенсионер, който през ученическите си години е работил в АПК - Сатовча. 

Магистратите отхвърлиха иска на Н.Д.Н. от Сатовча да се признае за установено, че е работил през посочения от него период в АПК на 8-часов ден със заплащане по 5-6 лева на ден. 

В трудовата книжка на мъжа не е отбелязан въпросният трудов стаж, положен от него по време на ученическа бригада. Във ведомости на АПК има плащания общо за ученическата бригада и присъствията на ищеца. 

След политическите промени в страната работодателят е престанал да съществува, като неговата документация не е съхранена. 

При така установеното фактическо отношение, съдът реши, че предявеният иск е неоснователен и недоказан, както и че полгането на труд в ученическа бригада не отговаря на условията, посочени в Кодекса на труда.

Магистратите считат, че след като между ищеца и АПК - с. Сатовча няма налице трудово правоотношение, положеният от него труд не може да бъде зачетен за трудов стаж. 

 

КОМЕНТАРИ

bokset00:22 - 11.02.2016
Ето Ви и линка към тази Наредба http://www.ciela.net/svobodna-zona-darjaven-vestnik/document/2135492278/issue/2989/naredba-za-organizatsiyata-na-mladezhkiya-brigadirski-trud
bokset00:13 - 11.02.2016
ха ха що за магистрати са това как да няма законово основание та нали аз се пенсионирах преди 10 години със същия стаж признава се разбира се мога да им дам безплатно основанието има една наредба за организация на младежкия бригадирски труд в която чл. 16 гласи ''времето , през което учащите се и ръководителите на бригади са участвували в комсомолска трудова бригада, се признава за трудов съгласно кодекса на труда и социалното законодателство''
Goro00:05 - 11.02.2016
Не Ви е срам , ощетили сте човека , защо не четете .Реформа в съдебната система ето Ви правното основание влезте и го прочетете наготово-http://www.ciela.net/svobodna-zona-darjaven-vestnik/document/2135513527/issue/1285/postanovlenie-%E2%84%96-70-na-ministerskiya-savet-ot-18-dekemvri-1980-g-za-podobryavane-na-usloviyata-za-podgotovka-i-realizatsiya-na-mladezhta
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK