Съдът пусна под парична гаранция свекъра на жестоко убитата Евгения

Снимка: Infomreja.bg

Съдът посочва, че лицето е имало изрядно процесуално поведение

Тричленен състав на Апелативен съд – София пусна под парична гаранция Пламен Владимиров - свекъра на жестоко убитата Евгения.

На първа инстанция той и сина му Орлин Владимиров бяха осъдени на доживотен затвор, съобщава бТВ.

Според магистратите от Апелативния съд мярката за неотклонение на Владимиров следва да бъде парична гаранция в размер на 5000 лв., каквато бе преди задържането му под стража.

Съдът посочва, че лицето е имало изрядно процесуално поведение, не е препятствало по никакъв начин провеждането на делото и е спазвало всички изисквания към него.

Взето е предвид и тежкото здравословно състояние на подсъдимия, както и факта, че той има постоянен адрес и чисто съдебно минало.

„От момента на определяне на по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража“ на 22 март, 2022 г., той не е имал поведение, водещо до извод за възможно отклонение от мярката, респективно укриване, напротив, във всички досегашни производства по повод мярката за неотклонение по отношение на него е било приемано безпротиворечиво, че поради наличието на постоянен адрес, уседналост, семейна ангажираност и чисто съдебно минало, липсва каквато и да било опасност да се укрие. Допълнителен аргумент в тази насока е влошеното му здравословно състояние още от 2015 г“., посочват магистратите.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK