Съдът отложи делото срещу Васил Михайлов заради болни адвокати

Снимка: БГНЕС

Прокурорският син от Перник трябваше днес да се изправи пред съда за нанасяне на средни телесни повреди на трима души

Софийски районен съд отложи делото срещу прокурорския син Васил Михайлов. Оказа се, че и двамата му адвокати са депозирали болнични листове.

По информация на бТВ защитникът Велин Велинов обявил, че е с възпален ахилес, а Любомир Таков просто е в болничен до 26 септември.

Наблюдаващият прокурор поиска да бъде осигурен служебен защитник, но съдът прецени, че това е първо отсъствие на адвокатите и няма данни това поведение да е тенденциозно. Затова и отказа да бъде назначен служебен защитник.

Прокурорският син от Перник трябваше днес да се изправи пред съда за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама, хулиганство и закана с убийство към бившата си приятелка.

Припомняме, на 13 септември Софийската районна прокуратура повдигна поредно обвинение срещу Васил Михайлов, като този път бе за закана с убийство на жена при условията на продължавано престъпление.

В тази връзка бе обискирана къщата на чичото на прокурорския син, където той е под домашен арест. Очакваше се прокуратурата да поиска постоянния арест на Васил Михайлов, но до този момент такава информация не е съобщавана.

Припомняме и за другите повдигнати обвинения срещу Васил Михайлов- той бе привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на телесна повреда от 11 юни 2022 г. и прекара 5 месеца в ареста, но впоследствие бе пуснат под домашен арест.

Още на следващия ден обаче се появиха сигнали, че той нарушава наложената му мярка за неотклонение. След проверка бе установено, че гривната му за проследяване невинаги е излъчвала сигнал.

Въпреки че съдът първоначално отказа да върне Михайлов в ареста, прокуратурата протестира това решение. Така, на 10 ноември миналата година му бе наложена отново мярка "задържане под стража".

Васил Михайлов е подсъдим за 8 престъпления, сред които причиняване на леки и средни телесни повреди по хулигански подбуди и закана за убийство.

През април тази година той се призна за виновен и по друго дело - за побой в Созопол. По силата на одобрено от съда споразумение между Михайлов и прокуратурата му беше беше наложено наказание от 1 година и 6 месеца пробация и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

През юни Софийският районен съд реши мярката на прокурорския съд пак да е "домашен арест", впоследствие това постановление бе отменено, но през юли в крайна сметка Михайлов отново беше пуснат на свобода с електронна гривна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK