Съдът остави в ареста двама чужди граждани, задържани с Европейски заповеди за арест

Снимка: Infomreja.bg

По искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил съдът остави в ареста двама чужди граждани, задържани с Европейски заповеди за арест

На 13 октомври 2017 г., на ГКПП Гюешево, е задържан М. Личина от гр. Белград. Чужденецът е обявен за международно издирване от австрийските власти въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата при Окръжния съд в гр. Виена.

Срещу него се води наказателно преследване за участие във въоръжен грабеж и в организирана престъпна група, специализирана в кражби на територията на ЕС на висококачествени туристически автобуси, като общата им стойност възлиза на над 300 000 евро.

За престъпленията, в извършването на които е обвинен сръбският гражданин, се предвижда наказание от пет години „лишаване от свобода“.

По искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил, което съдът е уважил, М. Личина е с мярка „Задържане под стража“ до приключване на производството по ЕЗА. Понастоящем той се намира в затвора в гр. Бобов дол.

На същия ден – 13 октомрви 2017 г., в арестното помещение на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Кюстендил, е задържан македонският гражданин С. Байрам от гр. Гостивар. Той е обявен за международно издирване от германските власти. Прокуратурата в гр. Берлин е издала спрямо него Европейска заповед за арест за изпълнение на петнадесетгодишна присъда „лишаване от свобода“ за изнасилване.

По искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил спрямо Байрам също е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK