Съдът не уважи искането за спиране на решението за избор на ОбС-Банско

Снимка: Infomreja.bg

Жалбата е подадена от Петър Сакарев - кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ

Административният съд в Благоевград остави без уважение особеното искане в жалбата на Петър Сакарев, кандидат за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ в община Банско, за спиране изпълнението на Решение №130-МИ/30.10.2023 г. на ОИК – Банско, за определяне изборните резултати за общински съветници в община Банско.

Жалбоподателят оспорва пред Административен съд – Благоевград, резултата от гласуването за общински съветници в Банско.

В мотивите е посочено, че решението на ОИК за определяне на изборните резултати е израз на упражненото конституционно право на гражданите за участие в общинското самоуправление чрез вота за конституиране на органите на местна власт, поради което и е допуснатото от закона незабавно негово изпълнение.

При липсата на обосновано твърдение за настъпването на вреди лично за жалбоподателя, искането за спиране на изпълнението на Решение № 130-МИ от 30.10.2023 г. е отхвърлено.

Дали при обявяване на избраните общински съветници ОИК – Банско, е спазила закона, е въпрос по същество на повдигнатия спор пред съда. По образуваното адм. дело №1059/2023 г. е насрочено открито съдебно заседание на 9 ноември от 15:30 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK