Съдят водача на автобуса, убил пешеходец в Долна Градешница

Снимка: Infomreja.bg, архив

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 51-годишния И. М., нарушил правилата за движение по време на управление на товарен автомобил и допуснал пътно-транспортно произшествие, с което причинил смъртта на неправилно пресичащ пешеходец.

Към януари 2018 г. обвиняемият работел като шофьор на автобус, като извършвал превози на работници. Около 07:20 ч. на 17.01.2018 г., И. М. се движел с управлявания от него автобус марка „Ивеко Маго“ по Е-79. С него се возели три шивачки, които той следвало да закара в Петрич.

Преминавайки през с. Долна Градешница, община Кресна, въпреки че бил в населено място, водачът шофирал със скорост от 56,2 км/ч. В един момент минаващият наоколо осемдесет и три годишен мъж – Димитър С., предприел неправилно пресичане на пътното платно на нерегламентирано място.

Обвиняемият възприел пешеходеца със закъснение, когато възрастният мъж бил пресякъл около 2,60 метра. Водачът задействал спирачната система, но не успял да спре навреме и да заобиколи С. Последвал удар, в резултат на който пешеходецът паднал на земята с предната част на главата и лицето.

Бил подаден сигнал на телефон 112, след който на място пристигнала линейка. Пострадалият бил транспортиран по спешност в лечебно заведение в гр. Сандански, където по-късно починал вследствие на черепно-мозъчна травма.

Предстои делото срещу обвиняемия И. М. да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK