Съдят родители, зарязали на произвола шестте си деца в Крива бара

Снимка: Infomreja.bg

Едното било с травми от бой и счупвания на костите

С обвинителен акт Районна прокуратура-Монтана предаде на съд К.Г. и А.А., обвинени за извършено от тях престъпление по чл. 182, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, съобщават от държавното обвинение

На 07.09.2021 г. в отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане”, гр. Лом, бил получен сигнал относно неглижиране на потребностите на детето М.А. от страна на родителите К.Г. и А.А.

По случая била извършена проверка на адрес в с. Крива бара от служителите на институцията. На място били установени сами и без родителска грижа пет малолетни деца, а шестото успяло да избяга и не се намирало в имота. По данни на децата родителите им К.Г. и А.А. били на работа.

В жилището липсвала хигиена, децата имали неподдържан външен вид. При извършения оглед на едно от тях - М.А., били установени наранявания по лицето и ръката.

Незабавно бил подаден сигнал на телефона за спешни случаи 112.

Не след дълго в жилището се завърнали родителите, които още с идването си проявили грубо и агресивно държане спрямо служителите от отдел „Закрила на детето”, отправили към тях закани и заплахи за саморазправа. Отказали достъп на детето М.А. до медицински грижи.

Впоследствие, след намеса на органите на МВР децата били изведени от жилището и със заповед на директора на Дирекция „Социално подпомагане”, гр. Лом, настанени извън семейна среда.

По делото е назначена и изготвена съдебномедицинска експертиза на малолетната М.А. От заключението е видно, че момичето получило различни наранявания по лицето, подувания в областта на китката и предмишницата. Рентгеновото изследване е установило данни за стари увреждания, в т.ч. счупване на костите.

 К.Г. и А.А. са привлечени към наказателна отговорност за това, че като родители са оставили малолетните си деца без надзор и достатъчно грижа, с което създали опасност за тяхното физическо, духовно и морално развитие. Вследствие на престъпното им деяние на малолетната М.А. е била причинена средна телесна повреда, довела до трайно затруднение в движението на ръката.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK