Съдят пиян и дрогиран водач, предизвикал ПТП в с. Николичевци

Снимка: Infomreja.bg

Делото е внесено в съда с обвинителен акт, предстои насрочване на разпоредително заседание

Районна прокуратура - Кюстендил, е предала на съд Д.Г. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК и по чл. 343б, ал.3 от НК.

На 13.11.2019 г. четиридесетгодишният обвиняем управлявал лек автомобил „Рено“ в с. Николичевци, област Кюстендил. Водачът бил под въздействие на употребените по-рано наркотични вещества и алкохол. В това състояние мъжът имал недобра преценка на пътната обстановка, намалена концентрация и координация на движенията.

Шофирайки с превишена скорост от около 60 км/ч, при разрешена в населено място до 50 км/ч, Г. изгубил контрол върху превозното средство. Той се отклонил от праволинейното си движение и се ударил в железобетонен стълб от електропреносната мрежа, поставен на тротоара на ул. „Стоян Лудев“.

Вследствие на инцидента обвиняемият получил редица телесни увреждания, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота - нараняване, проникващо в черепната кухина, счупване на челюст, трайно затруднение на движенията на врата. Водачът изпаднал в безпомощно състояние в автомобила си, съпроводено с обилно кръвотечение от получените травми.

На мястото на пътнотранспортното произшествие пристигнал реанимобил на Центъра за спешна медицинска помощ и полицейски автопатрул. В състояние на кома пострадалият бил транспортиран до болницата в гр. Кюстендил. Били му взети биологични проби за установяване на евентуална употреба на алкохол и наркотични вещества.

Впоследствие, в хода на разследването, е била назначена и извършена химическа експертиза. При лабораторното изследване е било установено, че в пробите на кръв, взети от Д. Г., е налице концентрация на етилов алкохол от 2.04 промила. От заключението на химикотоксикологичната експертиза е видно, че при управление на автомобила, в кръвта на обвиняемия имало специфичен метаболит, доказващ употреба на наркотично вещество, съдържащо тетрахидроканабинол.

Водачът е бил привлечен в качеството на обвиняем за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. Делото е внесено в съда с обвинителен акт. Предстои насрочване на разпоредително заседание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK