Съдят двама мъже от Сатовча, пребили до смърт 32-годишен от Монтана

Снимка: Infomreja.bg, архив

Окръжната прокуратура в Благоевград предаде на съд двама мъже от Сатовча, пребили до смърт 32-годишен от Монтана. 

Обвинението срещу Филип Филипов и Веселин Джулджов от родопското село е за това, че към 05:00 часа на 4 януари 2014 г. в района на паркинга на Дома на културата в Гоце Делчев, който се намира зад площад "Македония" и култовата дискотека "DOPE", двамата зверски пребили монтанчанина Борис Богданов.

Вследствие на серията от удари с юмруци и метален бокс по главата и падането му на земата, той получил тежка черепно-мозъчна травма. 

След двудневно лечение в столичната болница "Токуда" 32-годишният мъж починал. 

Двамата обвиняеми ще бъдат съдени по член 124, ал. 1 от Наказателния кодекс - причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. За това престъпление законодателят предвижда от 3 до 12 години лишаване от свобода.

Както ИНФОМРЕЖА писа, задържаните още същия ден нападатели Филип Филипов и Веселин Джулджов са криминално проявени и с присъди за кражби и побоища.

Двамата сатовчанци работят като тиклари и са познати в общината като хора, разполагащи с много пари. Известни са и като редовни посетители на нощните заведения в Гоце Делчев. 

Във фаталната вечер Филип и Веселин били на дискотека в Гоце Делчев с техни приятели. След като употребили голямо количество алкохол, двамата се спречкали в заведението с 32-годишния Борис Богданов, който според близките му по това време бил командировка в града.

Разправията се пренесла на паркинга край дискотеката, където двамата побойници от Сатовча жестоко пребили монтанчанина и избягали. 

Благодарение на бързите издирвателни действия на полицаите от РУ-Гоце Делчев, Филип Филипов и Веселин Джулджов са задържани още същия ден след извършеното от тях престъпление. 

 

КОМЕНТАРИ

колчо18:16 - 07.04.2016
АБЕ, наркомани,за при нас сте в Бобови Дол
Stop00:22 - 07.04.2016
Stiga laji i izmislici! Ne vsichko ot tova e kakto e
Pfff00:15 - 07.04.2016
Първо се запознайте по-добре със случая и не го украсявайте както на вас Ви харесва, уважаеми! Защото това все пак са хора и между другото, аз съм запознат/а много по-добре със станалото! НЕ ПРЕДИЗВИКВАЙТЕ ЛИШЕНИЕ ОТ СВОБОДА НЕВИННИ ХОРА.. За такова лишение сте точно Вие, които украсяват истории и пращат хора с добри сърца там, където не им е мястото!!!
Pffff19:23 - 06.04.2016
Пълни глупости... кажете какво лечение са предприели "докторите" в Гоце Делчев!!!! Командировка от зелена партия.

FACEBOOK