Съдят двама кюстендилци, малтретирали мъж, за да оттегли жалба

Снимка: Infomreja.bg, архив

По обвинителен акт на Районната прокуратура в Кюстендил съдът призна за виновни 34-годишния Васил Г. и 33-годишния Антон Ц. (на 33 години) за извършено от тях престъпление по чл. 143, ал. 1 от Наказателния кодекс.

През декември 2013 г. в заведение в Кюстендил възникнал спор между Н.Б. и Д.М., който впоследствие прераснал във физическа саморазправа. По този повод пострадалия Н.Б. подал жалба до прокуратурата.

Няколко дни по-късно Антон Ц. се обадил на жалбоподателя с предложение да се видят и да поговорят за подаденото от него оплакване. На състоялата се среща присъствал и другия подсъдим – Васил Г. По-късно разговорът продължил в заведение в с. Гърляно.

Васил Г. и Антон Ц. нанесли побой на Н.Б., като го заплашили, че ако не си оттегли подадената от него жалба до прокуратурата или депозира нова такава срещу тях, „ще го закопаят".

Те завързали пострадалия мъж за тръба и продължили да го удрят и да му нанасят наранявания с вилица по ръцете. През цялото време подсъдимите продължавали да го убеждават, че трябва де си оттегли жалбата срещу Д.М., след което го натоварили в автомобил и го оставили при предишната сграда на полицията.

Съдът наложи на Васил Г. наказание от една година и шест месеца „Лишаване от свобода“ с изпитателен срок в размер на три години и половина, за Антон Ц. наказанието е две години затвор, изпълнението на което се отлага с четири години.

Двамата подсъдими следва за заплатят на пострадалия и обезщетение за нанесените му неимуществени вреди в размер на по две хиляди лева всеки.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK