Съдят 29-годишната Детелина Василева за убийството на пенсионер в Мламолово

Снимка: Infomreja.bg

Жената била повикана в дома на Пламен Йонов за предоставяне на сексуални услуги

Окръжна прокуратура – Кюстендил, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 29-годишната Детелина Василева за извършено от нея умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от НК.

Пострадалият Пламен Йонев бил пенсиониран миньор. Живеел сам в къщата си в с. Мламолово, община Бобов дол.

На 08.11.2019 г., заедно с двама приятели, се събрали при него. С мъжете била и Детелина, с която по-рано се договорили за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.

Когато гостите му се разотишли, Пламен предложил на обвиняемата да остане. Докъм 2 ч. през нощта тя седяла на стол, докато той се разположил на леглото.

От изпития по-рано алкохол мъжът за кратко заспивал, а след като се събуждал, обиждал и се заяждал с Детелина, заплашвал, че ще я бие. След като тя му отказа полов акт й казал да тръгва, като й дал два лева за билет. Тя му обяснила, че навън е тъмно и студено и трябва да изчака до сутринта, когато ще има автобус.

Поведението на Пламен Йонев и фактът, че посред нощ трябва да напусне къщата му, при това без да е получила договорените двадесет лева, заради които останала, изнервили обвиняемата. Тя взела намиращия се на масата нож и нанесла с него удар в областта на гърдите на пострадалия.

От силата на удара, острието влязло в тялото му до дръжката. Мъжът станал от леглото и сам извадил ножа от раната. Обвиняемата се изплашила и избягала навън.

На следващата сутрин бездиханното тяло на пострадалия било открито от негов приятел. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта му. 

От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че нанесеното на мъжа прободно-порезно нараняване в гръдния кош предизвикало масиран кръвоизлив, последван от остра сърдечно-съдова недостатъчност. Това довело до смъртта на пострадалия.

В хода на разследването, разпитана като обвиняема, Детелина Василева разказала с подробности за случилото се в нощта на 08.11.2019 г., като признала за извършеното от нея убийство.

Понастоящем жената се намира в следствения арест в Кюстендил. Предстои наказателното производство срещу нея да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK