Съдия Димитър Узунов на среща с бивши съученици от гимназията в Сатовча

Съдия Димитър Узунов /третият от дясно на ляво/ в родното си село Сатовча сред бивши съученици, снимки: infomreja.bg

Съученици от набор 1969, сред които и съдията от Висшия съдебен съвет Димитър Узунов, завършил средното си образование в училището в Сатовча, си организираха снощи незабравима среща в едно от местните заведения в родопското село.

Идеята възникнала случайно сред бившите възпитаници на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, след като през отпускарския сезон в Сатовча се озоваха голяма част от най-буйния и задружен набор.

Така снощи до малките часове голямата група изкара в емоционални детски и ученически спомени, наздравици и приятелски разговори, както и в опознаване на семействата и децата на някогашните ученици от гимназията в село Сатовча.

Събралите се на спонтанно празненство поставиха и новото начало на вече зрялото общуване помежду си с обещание да се чуват и виждат по-често. Някои признаха, че им е било трудно да се разпознаят бившите си съученици, тъй като не са ги виждали от завършването на средното образование.

Групата установи, че 67 души от техния набор са напуснали Сатовча и работят и живеят в други градове в страната, както и в чужбина. Те си спомниха и почетоха паметта и на онези свои съученици, които по едни или други причини вече не са между живите.

Сред най-инициативните и сладкодумни на масата бяха съдия Димитър Узунов, който е бивш председател на Районния съд в Сандански, Веселка Тасева, Димитър Неделчев, Тодор Коджеманов, Теменужка Пилева и талисманът на набора и на село Сатовча - Звезди Влайков.

За първа година толкова много сатовчанци, живеещи в столицата и други краища на страната, прекарват отпуските си в родния край. Много от тях  почиват в хотелите и вилите в балкана, но за срещата на набор 1969 откликнаха всички, като се зарекоха оттук нататък да не пропускат случай за нови срещи и приятни вечери.

Тази сутрин наборите изпиха заедно и сутрешното си кафе, за да разменят телефони и адреси и да си обещаят да поддържат връзка в бъдеще, защото животът освен че е кратък, поднася на всички различни изненади, за които се търси приятелска помощ и близки хора и в хубави, и в лоши моменти.

Отпускарският сезон доведе на гости и почивка в родния край не само пръснати изцялата страна сатовчанци, но и много гастарбайтери в САЩ, Испания, Германия, Дания, Португалия и други държави, където работят и живеят много млади хора от общината.

Повечето от тях не пропускат да посетят родния си край през лятото, за да се срещнат с близки и приятели и да присъстват на организирани в тяхна чест големи родови срещи на прохлада в планината в специално построените за тази цел беседки с красиви чешми.

 

Наздравици и спомени на набор 1969 в село Сатовча
След срещата бившите съученици си направиха снимка за спомен
Съдия Димитър Узунов /третият от дясно на ляво/ в родното си село Сатовча сред бивши съученици, снимки: infomreja.bg
Наздравици и спомени на набор 1969 в село Сатовча
След срещата бившите съученици си направиха снимка за спомен

КОМЕНТАРИ

Анелия Гогова - Христова Пловдив11:35 - 22.08.2013
СТРАХОТНИ СТЕ!!! ДА СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ ВИДИМ СЕГА В СЪБОТА.
ГРИША ДЕЯНОВ02:01 - 19.08.2013
ПРЕДИ 6г.БЯХ НА ПОЧИВКА НА ХОТЕЛ ДАБРАШ И ВИДЯХ ЕДНИ МЛАДИ ХОРА ДА СЕ ВЕСЕЛЯТ ИСТЕНСКИ ТОВА БЯХА НАБОР 1969г.ОТ САТОВЧА .УПРАВИТЕЛЯ НА ХОТЕЛА МИ КАЗА .ЧЕ ТОВА Е НАЙ ЗАДРУЖНИЯТ НАБОР .КОЙТО Е ПОСЕЩАВАЛ ХОТЕЛА. БОГ ДА ВИ ДАРЯВА ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ. ..ВАРНА
НИКИ01:50 - 19.08.2013
МЛАДИ. И КРАСИВИ . ПРИВЕЕТ ОТ Г.ДЕЛЧЕВ
иван01:45 - 19.08.2013
ВСЕ ТАКА ДА ВИ ВИЖДАМЕ.ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ !!!ПОЗДРАВИ ОТ АНГЛИЯ И НАЙ ВЕЧЕ НА ТАЛИСМСНА РИБАР

FACEBOOK