Събарят незаконните навеси от терасата на Пламен Георгиев

Снимка: БГНЕС

Почти 60 кв. метра от навесите на терасата са без необходимите строителни книжа

Пламен Георгиев започна да събаря терасата си, предаде репортер на БГНЕС. Това е едно от условията, които му беше поставено от премиера Бойко Борисов, за да отиде консул в Испания.

На 7 октомври бившият антикорупционен шеф и бъдещ консул Пламен Георгиев оттегли жалбата си срещу община Слатина. С нея той оспорваше разпореждането за премахване на незаконните постройки на терасата му.

Молбата на Георгиев бе подадена в Административния съд. Така на практика бъдещият консул във Валенсия се съгласи със заключението, че почти 60 квадрата от навесите са незаконни и трябва да бъдат премахнати.

БГНЕС припомня, че Пламен Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли 2019 г. и още същия ден оставката му бе одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София. Проверка на НАП показала, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто, обяви тогава той.

В началото на август прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август, решиха съдебните кадровици. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на специализираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.

На 9 август 2019 г. правителството назначи бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за генерален консул на България в испанския град Валенсия, с решение, взето на закрито заседание.

На 2 октомври Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) освободи Георгиев като прокурор с пълно мнозинство, но в отсъствието на самия Георгиев и на главния прокурор Сотир Цацаров. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK