Събарят 160-годишна къща в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

Премахват 160-годишна къща в центъра на Кюстендил след заповед на кмета Петър Паунов.

Малко преди обяд днес екипи на общинско звено “Временна заетост”, служители на отдел “Канцелария и управление на собствеността” и охранители отидоха на място, за да започнат събарянето на една от най-старите постройки в областния град, намираща се на не повече от 2 метра от кооперативния пазар.

Оказва се, че собственици на имота са 4-ма души, които влязоха в остър спор помежду си. Стигна се дори до разменяне на обиди и заплахи.

Къщата се намира на улица "Авксентий" №8 и е собственост на Никола Николов, Цвети Пчелински, Тодор Пчелински и Людмила Петровска.

По данни от общинска администрация обектът е построен през 1850 година. “Къщата е гредоред и има опасност да падне върху някого, намира се на метър и половина от съседна постройка. Крие риск за преминаващите хора и трябва да се отстрани", категорични бяха съседи на опасната постройка.

“Собствениците на къщата се съгласиха сами да я разрушат, така че това ще стане в срок, определен им в заповедта на кмета", обявиха от общинска администрация.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK