Свилен Блажев реди 200 творби в кюстендилската галерия за 60-ия си юбилей

Свилен Блажев, снимки: infomreja.bg

Живописецът Свилен Блажев ще отбележи 60-годишнината си с голяма ретроспективна изложба в художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора” в Кюстендил. Експозицията се открива утре, в Деня на народните будители, от 12 часа. 

Художникът ще подреди творчеството си във всичките зали на галерията, включително и в незастроената й част, която в последните седмици е превърнал в арт-салон.

"От една година се готвя за тази изложба. Започнах с куп писма и разговори с различни институции да ми разрешат да сваля платната на Майстора и да сложа моите. Ще покажа повече от 200 работи, събрани от галерии и колекционери в цялата страна", споделя кюстендилският автор.

Чрез юбилейната си изложба Блажев иска да привлече вниманието на обществеността и институциите именно върху незавършената част на галерията. Там той ще провокира ценителите на изкуството и политиците със своя инсталация срещу правителството на Пламен Орешалски.

"Не е важно на колко години си, а какъв е духът ти", казва знаменитият творец в навечерието на 60-ия си рожден ден и допълва: "Чувствам се страхотно благодарение на приятелите, семейството и на господ. Аз съм вярващ човек. Свободата е другото важно нещо, което ми е необходимо да творя и аз съм я намерил в моя град".

Свилен Блажев е един от най-ярките съвременни български живописци. Той има над 30 самостоятелни изложби в България, Англия, Германия, Италия, Австрия, САЩ, Япония, Гърция.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Свилен Блажев, снимки: infomreja.bg
Свилен Блажев, снимки: infomreja.bg
Свилен Блажев, снимки: infomreja.bg
Свилен Блажев, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Divna14:18 - 09.01.2014
Jestit da ti e rogdenia den sas strachno sakasnenie!!!!!!!!!!!!!!!! I Novata Godina!!!!!!!!!!! I s ogromno jelanie da vidja tvorbite ti na jivo/vinagi sa me vpejatljavali/,nadjavam se pres tasi 2014 i po nachenski .........v Kustendil!!!!!!!!!!!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//