Светослав Дяков е Спортист на Разград за 2014

Светослав Дяков, снимка: сайт Лудогорец

Капитанът на футболния клуб Лудогорец беше избран за „Спортист на годината на община Разград за 2014-та година”.

Само един от деветте членове на комисията от спортни деятели, журналисти и общински съветници не беше поставил благоевградчанина на тази позиция, съобщава Гонг.

По регламент клубовете правят своите номинации – по 2 в индивидуалните спортове и по 1 в колективните.

След това комисията прави класиране, чието окончателно оформяне е след добавяне за критерии за конкуренцията и ранга на състезанието, на което е направено най-доброто постижение за спортиста, дали спортът е олимпийски и в каква възрастова група е било състезанието.

Футболист е за трети път победител в тази класация, през 2011 и 2012 г. тогавашният капитан Емил Гъргоров спечели приза, през 2013-та Дяков бе победен от тазгодишния №2 в десетката на Разград - колоездачът Мирослав Минчев, който е национален шампион в две дисциплини – бързина и 1000 метра, във втората държи и републиканския рекорд.

На трето място е шахматистът Ивайло Енчев. Следват: културистът Валери Енчев, колоездачът Николай Станчев, лекоатлетът Михаил Младенов, лекоатлетът Мерт Рашид, Боян Бонев – стрелба с лък, Десислава Танева – бадминтон и Хюсеин Бекир – борба.

Лудогорец ще получи още две награди от надпреварата „Спортист на годината на община Разград”. Мъжкият отбор единодушно бе избран за Отбор на годината, а треньорът Георги Дерменджиев – за Треньор на годината. За най-перспективен млад състезател до 14 години бе определен 13-годишният Айдън Юмер – републикански шампион по борба кат. 38 кг.

Официалната церемония по обявяване на победителите в класацията е насрочена за 11:30 часа на 11 декември.

Всички получават поименни плакети, както и парични премии и в общ размер 2300 лв., осигурени от общинския бюджет. За победителя сумата е 400 лв., за втория и третия по 200 лв., за останалите в десетката – по 100 лв., за отбора и треньора на годината – по 350 лв., за най-млад състезател – 100 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK