Супер герой учи децата от Банско как да се отнасят с опасните отпадъци

снимка: Община Банско

Тази неделя на градския площад в Банско най-новият супер герой ЕкоМен за трети пореден път ще даде началото на кампанията “Не изхвърляйте опасните отпадъци – те са вредни.” Събитието ще стартира в 11.00 часа и ще протече под формата на фестивал за малки и пораснали деца.

Организатори на събитието са „Норд Авторециклинг“ АД и „Норд Елрециклинг“ АД, съвместно с Българска асоциация по рециклиране, Международния детски лагер LuckyKids и община Банско.

Предвижда се инициативата да бъде открита от кмета на Банско Георги Икономов, Борислав Малинов – председател на УС на Българска асоциация по рециклиране, и Владимир Русинов - изпълнителен директор на „Норд Авторециклинг“ АД и „Норд Елрециклинг“ АД.

Обучителните игри, състезания и викторини ще бъдат придружени от много музикални и танцови изпълнения. Присъстващите ще могат да видят и различни практични демонстрации. Полезната информация ще бъде поднесена по много достъпен и атрактивен за децата начин – чрез специално създадения супер герой ЕкоМен. Участниците в празника ще получат различни награди.

Кампанията „Не изхвърляйте опасните отпадъци – те са вредни” е ориентирана към децата и цели у тях да се създаде отговорно отношение към съхранението и изхвърлянето на опасните и вредни отпадъци. Стремежът е у децата да бъде изградено разбирането, че вредните отпадъци трябва да се събират разделно, да се предават в специализирани пунктове и да се рециклират.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK