Студентът, заподозрян в убийството на родителите си в Благоевград, е признал

Снимка: Infomreja.bg

Той е задържан в Кресненското дефиле в неадекватно състояние

Студентът по информационни технологии – предполагаем извършител на двойното убийство на родителите си в Благоевград, е направил пълни самопризнания за извършеното от него престъпление.

Илия А. е задържан в Кресненското дефиле в неадекватно състояние след като е самокатастрофирал , блъскайки се в мантинела на моста преди т.нар. „свински завой“ в посока Благоевград. 

23-годишният Илия е учил в София. Прибрал се е в дома си в ж.к. „Ален мак“, за да посети баща си – Васил А., който наскоро получил инсулт.

Възникнал е конфликт, който ескалирал и младият мъж посегнал на родителите си смъртоносно, а след това запалил апартамента, за да заличи следите. Покрил е труповете с одеала.

Предполага се, че оръжието на убийството е тесла.

Момчето бяга, като краде технически повреден служебен микробус на хлебопекарна, паркиран в „Струмско“. На стартера на автомобила били оставени ключовете, а собственикът се учудил, че микробуса е бил годен за движение.

Младежът се отправил в посока Кресна, за да си осигури алиби, че не е бил в дома си при пожара. На връщане самокатастрофира, блъскайки се леко странично вдясно на мантинела. Предполага се, че го е извършил нарочно.

Съседите споделят, че семейството е тихо, но се чували чести конфликти между майката и бащата на Илия. Самият младеж описват като „добро момче“, дори много възпитано.

Според възрастна жена, бащата – Васил (ок. 60-годишен), бил по-особен. Той работил в областта на строителството преди да се разболее. Майката - Бистра (ок. 49-годишна) е работила в областта на счетоводството в местна фирма за производство на вино.

Друг съсед описа семейството като „затворено“.

И в момента протичат следствени действия на местопрестъплението. Сигналът за пожара на 112 е подаден от съседка. Първи на място се отзовават именно семейство от съседен апартамент, които виждат телата, затова и първоначалната информация е за пожар, при който двама души са загинали при задушване.

Момчето няма криминални прояви досега. Не страда от психични заболявания.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//