Студенти от отбор LOTUSS гостуваха на Якоруда, разиграха викторина с награди

Снимки: Георги Гугалов

В малкия салон на читалище „Светлина – 1907“ се състоя среща дискусия с младежи от Якоруда и региона. Домакини на събитието бяха доброволците към Фондация „Българска памет“, а техни гости - студенти от отбор LOTUSS.

Това е организация от 10 студенти, специалност "Международни отношения", 3-ти и 4-и курс от ЮЗУ "Неофит Рилски" – Благоевград, които участват в международно състезание P2P: Challenging Extremism (от човек към човек: предизвикателства пред екстремизма), обединяващо студенти от целия свят.

По време на гостуването си в Якоруда, представителите на LOTUSS представиха състезанието, в което участват, идеите и посланията, които се опитват да разпространяват.

Направиха презентация с кратки обяснения за екстремизма, тероризма и езика на омразата. Студентите споделиха пред младежите от региона възможността да се включат в конкурса за есе или снимка с награди таблет, мп3 плейър и книга.

Разиграха кратка викторина с въпроси и отговори, организирана бе и инициатива със снимки с положителни послания, в която младежите от региона се включиха с активното си участие и получиха награди.

Освен младежите доброволци, в инициативата се включиха активно и техните ръководители и преподаватели в лицето на Фанка Къшева, директор на Гимназия „Никола Вапцаров“ - Белица и Атанас Стоев – директор и общински съветник в комисията по образованието към община Доспат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK