Студенти от ЮЗУ с титли от Държавното по шахмат

infomreja.bg

Велислав Куков и Борислав Иванов спечелиха индивидуалните титли от Държавното студентско първенство по шахмат. Първенството бе отборно и индивидуално и се проведе в НСА „Васил Левски”.

В него участваха 29 студенти от 10 висши учебни заведения. В надпреварата на класически шах шампион е Борислав Иванов от ЮЗУ "Неофит Рилски", а трети остана Велислав Куков, който също учи в Югозападния университет. Куков също стъпи на най- високо място на почетната стълбица, като спечели първо място в състезанието на блиц.

В отборната надпревара тимът на ЮЗУ „Неофит Рилски” в състав Велислав Куков, Борислав Иванов, Андрей Куков и Харалампи Михайлов, зае третото място. Държавен отборен шампион е СУ „Св. Климент Охридски”, следван от НСА „Васил Левски”.

Победителите получиха и парични награди от Федерацията по шахмат. Държавен отборен шампион е СУ „Св. Климент Охридски”, следван от НСА „Васил Левски”.

Днес целият отбор на ЮЗУ по шахмат бе приет от ректора на университета проф. Иван Мирчев, който поздрави момчетата за титлите.

 

infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//