Структурите на БСП сами ще определят партньорите си за местните избори

Валери Сарандев, Кристиан Вигенин и Владимир Москов, снимки: infomreja.bg

„БСП излиза повсеместно от шока, породен от изборните загуби през изминалата година. Удовлетворен съм, че и през двата дни на дискусиите видяхме огромно желание в нашите съветници и кметове от областите Благоевград и Смолян за активна работа на предстоящия вот, който ще се проведе тази година в края на есента".

Това заяви на пресконференция в Гоце Делчев депутатът от Коалиция "БСП лява България" в Пиринско Кристиан Вигенин след проведения двудневен семинар "Местна власт и предизборната 2015 година".

В дебатите са участвали още народният представител Дора Янкова, евродепутатът Георги Пирински, председателите на групите общински съветници на БСП в двата региона - Милко Гавазов и Милан Богдански, както и домакините - кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и председателят на Общинския съвет на БСП Валери Сарандев.

Социалисти от областите Благоевград и Смолян са очертали политически план за действия и са си поставили за цел поредица от срещи с членове и симпатизанти в подготовка за предстоящия Конгрес на БСП.

Вигенин подчерта, че с форума в Гоце Делчев БСП дава ясен сигнал, че ще бъдат отчетени максимално коректно всички мнения по обсъжданите през двата дни въпроси, сред които са евентуалните коалиционни партньори за местните избори и приемането на общинските бюджети за 2015 година.

Вигенин бе категоричен, че в оставащото време до кметския вот обществеността ще види едни активни и отговорни общински съветници и кметове на БСП. 

"БСП дава пълна автономност на местните ръководства сами да определят своите коалиционни партньори. Това е една добра практика, тъй като на местно ниво междупартийните взаимоотношения са специфични и именно чрез тях се определят местните приоритети и се изпълняват общинските проекти в полза на хората и населените места", коментира още депутатът от Коалиция "БСП лява България".

Най-споменаваната реплика от участниците в семинара е бил широка коалиция, което само по себе си показва, че БСП има намерение на местния вот да разшири партньорствата си с повече партии и коалиции.

На пресконференцията бе съобщено, че набелязаните цели от социалистите за предстоящите избори са повече кметове и съветници от БСП.

"Решихме да проведем тази среща в Гоце Делчев, където имаме един от най-силните кметове на БСП. През двата дни почерпихме добър опит от домакините и се уверихме за пореден път, че чрез местните структури се правят добри политики", заяви и депутатът от Смолян Дора Янкова, която е и заместник-председател на Парламентарната група на БСП в 43-то Народно събрание.

На журналистически въпрос ДПС бе ли грешка в съвместното управление с БСП, Кристиан Вигенин обяви, че не желае връщане назад към тази тема. "Партньорството с ДПС изигра негативна роля, но не трябва да виним само ДПС. Сега партньорството ще се гради на местна основа и ние сме категорични, че БСП няма да прави безпринципни коалиции", увери той.

Вигенин допълни, че е оптимист за компетентни и успешни кандидатури за кметове и общински съветници. 

"Рано е да оповестяваме конкретни имена, защото за БСП на първо място е политиката, а кандидатурите са функции. Имаше и градивни критики, но накрая всички стигнахме до извода, че без активни местни структури, няма да има добри резултати. Местните избори са стъпката за самочувствието на БСП да атакува занапред както местните, така и парламентарните и президентските избори", каза още Вигенин.

 

Кристиан Вигенин
Дора Янкова /в средата/
Владимир Москов и Георги Пирински
Валери Сарандев, Кристиан Вигенин и Владимир Москов, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

!!!!!!!09:50 - 19.01.2015
Шок и ужас за комунягите, на преден план вечните мераклии за местни управници Боянин и Сохулов - политически търгаши, те не уважават местните структури нека признаят пред Вигенин как продават идеята за парички.............
дпс16:05 - 18.01.2015
какъв кмет на бсп е москов от 7500гласа 4800 са гласовете на дпс от селата, но този път дпс ще си имат кандидат и бсп няма да има общински кмет в областа
Запознат10:32 - 18.01.2015
Докато БСП се правите на "активни" Митко Урдев глади панталона за кандидат за кметския стол от АБВ.Интригите и доностите на Огнян Андонов не спират.Всичко у БСП се доклдва на кмето от Миленков много сте жалки !Костадинов и теб те знаем , сега на тази гладия какво ли ще правим ?Местни избори 2015 катастрофа за БСП Благоевград повече от 3 съветници няма да вкарате!
556410:21 - 18.01.2015
Gospodin Moskov dokdga shte prodaljava bezobrazieto pred Mesomania na bulevarda?Mrasnata voda ot magazina teche po trotoara, plochkite na trotoara sa hlatnali zaradi kamiona koito zarejda po 5-6 pati na den. Moje bi taka narecheniat ekolog na obshtinata shte uspee da mradne na dva metra ot obshtinata i da vidi kakvo se sluchva? Nali veche ima i pomoshtnik! Horata veche si misliat che ako si obshtinski savetnik vsichko ti e pozvoleno, a vashata administracia veche godini raboti za dokaje che tova e taka!

FACEBOOK

//