Структури на ДПС в Пиринско внасят искане за изключване на Ахмед Башев

Ахмед Башев, снимка: infomreja.bg, архив

Дали за втори път ще бъде изключен от ДПС ексдепутатът и бивш кмет на община Гърмен Ахмед Башев от село Рибново, ще стане ясно до дни, след като Централният съвет на партията разгледа доводите на местните и общински структури в Пиринско, с които те настояват за неговото отстраняване.

Общинските ръководства на ДПС в общините Сатовча, Хаджидимово, Белица и Якоруда, както и местни структури в селата Брезница, Корница, Рибново и Краище са изпратили писма с искане Ахмед Башев да бъде изключен от ДПС.

Като причина те са посочиили, че дори и след парламентарните избори, в които не успя да спечели мандат, той продължава да подстрекава и настройва, особено в родната си община Гърмен, членове и лидери по места да искат незачитане на преференциалния вот на бившия областен управител на Благоевград Муса Палев, както и отзоваването му от парламента.

По този начин настоящият директор на училището в село Огняново се надява да заеме овакантеното депутатско място.

Скандалът, който се опитва да запали в ДПС Башев след изборите на 5-и октомври, е несериозен и няма шанс да разклати устоите на партията на Лютви Местан в Пиринско, увериха от областното ръководство.

От там допълниха, че депутатът Муса Палев се ползва с пълно доверие и подкрепа от цялата парламентарна група, централното ръководство на ДПС и многобройните му избиратели и отстраняването му заради лични интереси няма да се случи.

От централата заявяват, че са абсолютно против совалките и тенденциозно разпространяваните слухове от Башев и близки до него хора, че членовете и симпатизантите на партията им в Пиринско не приемат избора на Палев за депутат.

Освен опитите за клатене на ДПС да доведат до изключване от партията на тези, които го провокират, нищо друго не може да се случи, коментират отлично запознати с тайните завери в партията.

На проведен Областен съвет след изборите при отчитането на резултатите от тях е констатирано, че Ахмед Башев е постигнал изключително нисък резултат, а отделно от това, работейки за собствения си преференциален вот, е успял да обърка голяма част от гласоподавателите в региона, с което ДПС считат, че са загубили избиратели колкото за още един мандат.

Изборните резултати са показали още, че 70 % от невалидните бюлетини са били 18/2, тоест за Муса Палев, както и това, че на последните парламентарни избори единствено в община Гърмен ГЕРБ са увеличили изборния си резултат със 750 гласа, което от ръководството на партията се счита за наказателен вот срещу Ахмед Башев.

От централата и областното ръководство съобщиха още, че след изборите Башев нито се е появявал в централата и партийния клуб в Гоце Делчев, нито се е обаждал по телефона на депутати или местни лидери.

Подмолният скандал, който върви в редиците на ДПС в Гоцеделчевско, е париран с вота на избирателите и претенциите на който и да е кандидат-депутат се считат за кампания, насочена срещу ДПС, обясниха от партията.

Ръководството е изключително критично и относно опитите на Башев за вмешателство, пречене и компроментиране на общинската администрация в Гърмен, която се управлява от кмет на ДПС.

От друга страна членове и симпатизанти на ДПС от Гърменско разкриват, че ексдепутатът и бивш кмет на общината разигравал варианти и готвел за предстоящите местни избори поредния удар по ДПС, ако партията на Лютви Местан откаже да го издигне за кендидат-кмет и предпочете Минка Капитанова, която в момента управлява.

Единият от вариантите е Башев да излезе като независим кандидат за кмет и с издигането на още една кандидатура от Дебрен в лицето на строителния предприемач Бисер Узунов да удари Капитанова.

Вторият обмислян сценарий е той да лобира пред Централния съвет за издигане на строителния бос Бисер Узунов като своя кандидатура и след спечелването на изборите Башев да стане кмет и двамата да си поделят властта.

"Влиянието на Ахмед Башев в община Гърмен вече е нищожно. С него са единствено роднините му и шепа облагодетелствани през управленските му години хора. Не допускаме, че ДПС след всичко случило се, ще се подведе и ще издигне догодина кандидатурата му за кмет на общината. Това ще означава доброволно предаване на властта в общината на ГЕРБ", обясниха задаващата се сложна ситуация за местните избори в Гърменско лидери на местни организации и членове на ДПС, които вече отлично познават нагласата на собствените си избиратели.

 

КОМЕНТАРИ

777720:48 - 06.01.2015
ПАЛЕТААААААА ще се завърнем тихо и кротко с волята на народа,защото Башев знае как да работи с хората. Започвайте да броите обратно времето за вас в общината СВЪРШВААААААААААААААААААААААААААААААААА.
haha23:26 - 28.11.2014
в крайна сметка Башев остава в ДПС , но наистина има изключен- Муса Палев :) :) :) хахаха кой се смее последен се смее най-добре
гърменлия10:32 - 28.11.2014
БАШЕВ, ЗАЩО НЕ ДОЙДЕШ ДА ВИДИШ ТВОЙТА ВЯРНА ПРИЯТЕЛКА МАРИЯНА СТРУГОВА, КАК СУТРИН КАТО ВИДИ КОЛАТА НА КАПИТАНОВА, НА ТЪРЧАНЕ ОТИВА ПРИ НЕЯ, ПОДАВА И РЪКА ЗА ЗДРАВЕЙ И ПО ПОЛОВИН ЧАС МОАБЕТ СИ ПРАВЯТ. НАЛИ ТИ Е МНОГО ВЯРНА? ХАХАХАХААА
сладкарка15:59 - 26.11.2014
A бе тая крава Тюркян Ходжова много се е взела на сериозно.....От тъпа смърдяща сладкарка дето ходеше да пикае с майка й /почтена мома/ много й пораснала работата....Мале,мале,мале...къде го докарахте гърменци?Пажи боже,сляпо да прогледа!!!!

FACEBOOK