Строят трета лента за движение в Конявската планина

Иван Каракашки, снимка: infomreja.bg

Предвижда се да започне изграждане на трета лента в Конявската планина от началото на следващата година, обяви областният управител на Кюстендилско Иван Каракашки. Той е получил уверение за това лично от премиерът Пламен Орешарски.

“Спомняте си, че на среща с Орешарски ние събрахме всички проекти и му ги предоставихме. Освен това получихме уверение за ликвидирането на склада в местността “Коилица”. Там има тонове отровни вещества, събрани от различни АПК – та и ТКЗС- та”, уточни Каракашки.

Освен това Министерството на околната среда и водите е готово да финансира през държавния бюджет 1 клетка на Регионалното депо за твърди битови отпадъци в региона.

"Това е възможно само при наличието на всички необходими документи. От новия програмен период могат да се извършват другите дейности по изграждането на депото. Бяха изпуснати всички срокове за кандидатстване, но от МОСВ считат, че това не е по вина на общините. Къде ще бъде депото обаче е решение на сдружението. Знаете, че нашите общини плащат глоба за това, че нямаме депо", обясни още областният управител Иван Каракашки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//