Строят кръговото между бул. „Св. Димитър Солунски“ и бул. „Васил Левски”

снимки: Община Благоевград

Започна изграждането на новото кръгово кръстовище между булевардите „Св. Димитър Солунски“ и „Васил Левски” в Благоевград.

Модерното съоръжение, което е част от програмата „Камбитов” за оптимизиране на движението в града, ще бъде завършено през втората половина на септември. До тогава пътникопотъкът в района ще използва обиколни маршрути.

В момента движението по част от бул. „Св. Димитър Солунски“ е затворено в участъка от моста над река Благоевградска Бистрица до бул. „Васил Левски“. Едното платно на бул. „Васил Левски също е затворено. В района са поставени знаци и указателни табели, като е предвиден и обходен маршрут през ул „Александър Стамболийски“.

Всички дейности за осигуряване безопасността на движение в района са съгласувани и координирани с КАТ. Промяна има и в маршрутите на градския транспорт, като линиите, които преминават през затворената отсечка са пренасочени по ул. „Александър Стамболийски“. По същия маршрут ще бъдат отклонени и линиите от областната и републиканска транспортна мрежа.

Новото пътно съоръжение ще облекчи значително трафика в райосна, пълното наименование на проекта е „I етап на кръстовище с четириколонно и четирифазно организиране на движението.“ Крайният срок за завършване на обекта е 40 работни дни.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK