Строителна фирма от Гоце Делчев влезе в списъка на некоректните работодатели

снимка: infomreja.bg, архив

Строителната фирма на Димитър Гамишев от Гоце Делчев е причислена към списъка на некоректните работодатели заради неплащане на заплати.

Това са констатирали след извършени проверки инспектори от Областната инспекция по труда в Благоевград.

Общо пет големи фирми в областта са обект на множество проверки от трудовите инспектори след подадени сигнали за системно забавяне на заплатите на работниците.

В черната класация попадат и две шивашки фирми от Благоевград, съобщиха от инспекцията по труда.

Тези дружества дължат на работниците си общо над 590 000 лева.

За първите 2 месеца на 2014  година инспекторите са извършили 423 проверки. Проверени са 410 фирми и са констатирани 1912 нарушения.

Дадени са 1888 задължителни предписания. В трудовата инспекция в Благоевград са депозирани 83 жалби, всички по нарушение на трудово-правните отношения.

 

КОМЕНТАРИ

До реалиста Гамишев10:05 - 31.03.2014
Гамишев известен като квазимодо е абсолютен мошеник.Не само не плаща на работниците,но няма и един завършен строеж без измама и да изнудва собственика за пари.
реалист23:45 - 30.03.2014
Много ме е смешна тази история, аз работех за Гамишев 4 години и той е повече от коректен.Това е някакъв вид клевета по негов адрес от хора които са негова конкуренция.За тези невежи журналисти като грозната Краса която освен да клевети хората без да проучи информацията ще кажа.Този човек е постигнал толкова колкото ти не можеш да постигнеш за цял живот.Ако аз съм на негово место на момента бих осъдил този сайт или автора Краса Терзива.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//