Стотици в подкрепа на семейството от Лъжница, останало без дом след пожара на 4 август

Семейството на Наази Шакир, снимки: bTV

Повече от 11 000 лева, трайни храни, дрехи, строителни материали, компютър и телефон за четвъртокласничката Мейка Шикирова, мебели и всякакъв вид покъщнина са събрали до момента добрите хора от гоцеделчевското село Лъжница, региона и страната за пострадалото семейство Шикирови, което остана без дом след опустошителния пожар на 4 август. 

Дарителската кампания за пострадалите поде лично още на следващия ден след инцидента кметът на келото Заафер Койнаров. Той обясни, че са събрани финансови средства от цялото село, съседните населени места, като отделно дарители изпращали пари и на сметката на фамилията. 

Строители и доброволци вече са налели и основите на напълно унищожения дом на лъжнишкото семейство, а намеренията на всички са да направят всичко възможно до първия учебен ден за малката им дъщеричка Мейка да оставят преживения ужас от пожара зад гърба си и да се нанесат в новопостроеното жилище. 

Цялото село и пострадалото от пожара семейство бяха изненадани миналия ден от пристигането в Лъжница на ямболско семейство, което пропътувало стотици километри не само да донесе каквото може на Шикирови, но и да ги окуражат, че не са родени без късмет.

Така ямболското семейство Господинови с благородната си мисия в Лъжница си спечели цяло село приятели, а най вече пострадалите от пожара.

Както ИНФОМРЕЖА писа, на 4 август около 03:30 часа пожар изпепели до основи къщата на Наази Шикиров. По време на пожара за щастие в горящата къща е бил само собственикът, който започнал да гаси сам пламъците, след като се събудил от дима, изпълнил стаята му.

На помощ му се притекли жители от крайния лъжнишки квартал, които извикали и екипите на противопожарна охрана - Гоце Делчев, Спешния център и ЧЕЗ.

Стихията унищожи всичко, което семейството събирало повече от 10 години - покъщнина, документи, мебели, кътани пари около 3 500 лева, над 300 кг тютюн. Живи в селскостопанската постройка изгоряха зайците и яретата, с които семейството се готвело да кандидатства за финансиране по европейска програма. 

Дна дни жители от селото и хора от временната заетост разчиствали руините от унищожителния за семейството пожар, а хора от Лъжница и съседните села по инициатива на кмета Заафер Койнаров организираха акция за събиране на пари, храна и покъщнина за бедстващото семейство.

С изготвянето на нов план за строителството на новия дом на Шикиров и изпращане на строители се зае и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

„Много съм благодарен, нямам думам как да се отблагодаря на всички хора, които ни помагат", заяви Наази Шикиров в ефира на bTV, който не скри вълнението си от добрите дела, които семейството му са видели. По думите му, събраните пари са достатъчни, за да започнат живота си буквално от начало. 

 

Заафер Койнаров - кмет на село Лъжница

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK