Стотици подкрепиха Мая Манолова на протеста „Близнашки, долу ръцете от Кюстендил!“

Стотици подкрепиха Мая Манолова на протеста „Близнашки, долу ръцете от Кюстендил!“, снимки: infomreja.bg

Над 400 души подкрепиха Мая Манолова на протест срещу политическите уволнения на територията на Кюстендилска област.

Още преди две седмици, на събора в Жабокрек, Манолова се закани, че ако бъде уволнен още един специалист, ще премине към протест срещу правителството на Георги Близнашки, което според нея обслужва интересите на ГЕРБ.

„Град Кюстендил не беше подминат от служебната метла на правителството. С голямата ножица бяха окастрени няколко регионални структури. Уволнени бяха доказани експерти и граждани на Кюстендил. Това бяха инж. Драгомир Гочев - директор на Областно пътно управление, инж. Христо Васев - директор на РДНСК. Буквално преди няколко дни беше принуден да напусне  поста си директорът на Регионалната дирекция по горите Васил Пуров. Предстои уволнението и на шефката на Регионалния инспекторат по образование Стела Мицова. Това са хора, по-голямата част от които не са свързани с БСП и не са предложени от нас“, изказа възмущението си пред насъбралото се множество водачът на листата на Коалиция „БСП лява България“ в Кюстендилско Мая Манолова.

Протестът се проведе тази вечер пред сградата на Регионалната дирекция по горите, където бе извършена последната смяна, а идеята на Манолова е той да стане традиционен, ако не бъдат възстановени неправомерно уволнените кюстендилци.

До водача на 10 МИР застанаха вторият в листата Иван Ибришимов и четвъртият – Иван Андонов.

Още в следващия петък ще бъде проведен нов протест, който ще бъде заради намерението на служебното правителство да повиши цената на електроенергията.

„Заставам тук, пред вас, за да кажа, че Кюстендил не може да бъде мачкан от правителството на Георги Близнашки или от което и да било друго. Затова мотото на днешния протест е: „Близнашки, долу ръцете от Кюстендил!“, заяви Мая Манолова.

Думите й предизвикаха бурни скандирания с думите „долу, долу …“ в насъбралата се тълпа.

Част от протестиращите също поискаха думата, за да изразят позицията си. Сред тях беше и кюстендилецът Боян Алексов.

„Излезли сме да протестираме срещу действията на ГЕРБ. Преди време протестирахме срещу управлението на Бойко Борисов и го принудихме той да избяга от властта и да се скрие. Сега отново иска да влезе във властта и да прави същото, срещу което протестирахме в края на месец февруари миналата година. Няма да допуснем това да се случи, от нас зависи“, призова съгражданите си Алексов.

 

Стотици подкрепиха Мая Манолова на протеста „Близнашки, долу ръцете от Кюстендил!“, снимки: infomreja.bg
Стотици подкрепиха Мая Манолова на протеста „Близнашки, долу ръцете от Кюстендил!“, снимки: infomreja.bg
Стотици подкрепиха Мая Манолова на протеста „Близнашки, долу ръцете от Кюстендил!“, снимки: infomreja.bg
Боян Алексов също поиска думата, за да изрази позицията си

КОМЕНТАРИ

eli10:59 - 16.09.2014
Kak не те е срам бе Манолова,с какви очи излизаш да протестираш.Нали те видяхме как влизаше в Народното събрание, с вдигната глава пред погледа на протестиращите отвън.Та теб даже и във вашата партия не те избраха за председател.
ВМРО22:37 - 08.09.2014
ПРЕСТЪПНИЦИТЕ-КОМУНИСТИ УНИЩОЖИХА БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ОЩЕ 40-50-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК,УНИЩОЖИХА ВЯРАТА В БОГА,ЖИВЯХА КАТО ЧЕРВЕНА БУРЖОАЗИЯ,РАЗГРАБИХА И ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ И ВМЕСТО ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ КАТО ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ,ИМАТ НАГЛОСТТА ДА ПРЕТЕНДИРАТ ЗА ВЛАСТ И Т.Н. УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!!!!!
АЗ БЯХ ТАМ!15:24 - 08.09.2014
МИНАВАХ И СПРЯХ! ИСКАНИЯТА СПРАВЕДЛИВИ, НО ПОИСКАНИ ОТ МАЯ И КОМПАНИЯ ВЕЧЕ СТАВАТ ... ИМАШЕ ХОРА, НО ЧАК ПЪК 400, НЕ, НЕ, НЕ СТАВАЙТЕ СМЕШНИ! И САМО ВЪЗРАСТНИ ХОРА... МАЛКО РАЗНООБРАЗИЕ, ВЕРОЯТНО ИНАЧЕ НА МАЙЧЕТО ЕДВА ЛИ ИМА КОЙ ДА Й СЕ ХВАНЕ НА ОПАШАТИТЕ ЛЪЖИ! СРАМ НЯМА МИЛАТА! СТАНА Й НАВИК ДА СЕ НАДЛЪГВА СЪС СЕБЕ СИ ДАЖЕ! НО СЛЕД МАЙЧЕТО... КАТЯ, УЖАС ХОРА! НЕ Е НОРМАНО НИКАК ДАЖЕ! ВЪЗМУТЕНИ СА НЕ САМО СИМПАТИЗАНТИ НА БСП, НО И ЧЛЕНОВЕ НА СТОЛЕТНИЦАТА! НО, КАКТО СЕ ИЗРАЗЯВА ЕДИН МОЙ ПОЗНАТ... ....АМИ ТО ЛИДЕР НА СТОЛЕТНИЦАТА НЕ Е ЛИ НАЙ-ПОДХОДЯЩО ДА БЪДЕ ЧОВЕК, УПРАЖНЯВАЩ НАЙ-ДРЕВНАТА ПРОФЕСИЯ... ВСЕ ПАКЕ НАЙ-БЛИЗО ДО 100! НЕ ЗНАМ ДАЛИ Е ПРАВ ИЛИ НЕ, НО ТОВА ВЕЧЕ Е ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ! И НА НИКОГО НЕ МУ ПУКА! ВАЖНО Е ДА ПАДАТ ХИЛЯДАРКИ В ДЖОБОВЕТЕ, ПЪК КАКЪВ ЕФЕКТИ ИМА ОТ ПАРТИИ И ЛИДЕРИ, НЕКА ДРУГ ДА МУ МИСЛИ!!!
джибрата11:51 - 06.09.2014
ако ги е броил миков след петтата дамаджана, може и повече да ги изкара! иначе като гледам на снимките хората са тотално уплашени, отчаяни и гладни! и сигурно гласуват за червените гниди по принуда!

FACEBOOK